Er du vores nye formand for HR-udvalget?

Vil du være med til at sikre at det fortsat er både sjovt, udfordrende og lærerigt at være frivillig i Ventilen? Og vil du prøve dig selv af som leder af en gruppe engagerede frivillige og medlem af Ventilens nye Lokalkomité? Så er det nu, du skal slå til!

Efter mere end to år som formand for HR-udvalget har Pernille valgt at trække sig fra posten. Hun vil stadig gerne deltage i arbejdet, men har ikke mulighed for at varetage posten som formand. Og det betyder, at der er mulighed for at andre engagerede kræfter tager over.

Hvad er Lokalkomiteen?
Lokalkomitéen er en del af Ventilens valgte ledelse. Det er den gruppe frivillige i organisationen, der har ansvaret for og fokus på at sikre rammerne for de lokale tilbud. Det handler både om rekruttering og fastholdelse af frivillige, hvordan vi hjælper de unge bedst muligt, hvordan vi uddanner vores frivillige og meget, meget mere.

Lokalkomitéen fungerer som en slags ”paraply” hvor formændene for de fire stående udvalg mødes og koordinerer og samarbejder. Alle udvalgene beskæftiger sig i med nogle af de ovenstående emner. På nuværende tidspunkt, er følgende udvalg en del af Lokalkomiteen: HR udvalget, Fagligt udvalg, Kompetence udvalget og Oplevelses udvalget.

Lokalkomiteen afholder 5-6 møder årligt. Næste møde er lørdag d. 7. december 2019, i København.

Kort om HR udvalget
Det skal være sjovt og udfordrende at være frivillig i Ventilen. Der skal være flere af de frivillige, som bliver hængende længere – og til gengæld få netværk og oplevelser for livet.

Det er bl.a. en af opgaverne for HR-udvalget, der udvikler og forbedrer redskaber og arrangementer, som de lokale formænd og frivilliggrupper kan bruge til at sikre de frivillige ve, vel og trivsel i Ventilen. Det handler om hele frivilligrejsen fra rekruttering og ansættelse over ansvarsposter, FU-Samtaler og overlevering, når den frivillige stopper. Derudover står HR-udvalget for at arrangere den årlige frivilligweekend for alle landets frivillige.

Som formand skal du – sammen med de andre medlemmer af udvalget og jeres sekretariatsbistand – stå for at sikre at der bliver afholdt møder, at jeres tanker og idéer bliver taget med til Lokalkomitéen, at I får nye, dygtige udvalgsmedlemmer og at det er både sjovt, lærerigt og udfordrende at være HR-frivillig.

HR udvalget afholder deres næste møde, nu på søndag d. 17. november, i Kolding. Her er alle interesserede velkomne til at deltage, uanset om du evt. gerne vil være formand eller bare er nysgerrig på, hvad udvalget laver. Kontakt venligst Sekretariatet herom, for nærmere information på info@ventilen.dk

Hvad kræver det af dig

  • Du skal have lyst til at arbejde for at det bliver endnu federe at være frivillig i Ventilen
  • Du skal have tid til at deltage i møder i både HR-udvalget og Lokalkomitéen. I alt ca. 10 møder på et år.
  • Du skal have mod på at løfte opgaven som formand for et udvalg og som medlem af en del af Ventilens ledelse.
  • Du skal være medlem af Ventilen Danmark
  • Du skal fare til tastaturet og skrive til info@ventilen.dk så kontakter vi dig og fortæller meget mere.

Hvordan stiller jeg op?
Du skal skrive en opstilling, hvor du kort fortæller om dig selv og hvorfor du gerne vil have posten. Den skal du sende til info@ventilen.dk senest d. 4. december.