Bliv en skarp formidler for en god sag

Ventilen Fortæller søger dig, der har lyst til at prøve kræfter med mundtlig formidling som en del af vores korps af unge oplægsholdere, der formidler om ungdomsensomhed i hele landet.

Som frivillig oplægsholder får du erfaring og redskaber til at blive en dygtig mundtlig formidler, og du er med til at bryde tabuer og udbrede viden om ensomhed blandt unge.

Det får du som oplægsholder:

  • Et heldagskursus i mundtlig formidling og facilitering af øvelser
  • Den nyeste viden om fællesskaber, mobning og ungdomsensomhed, og om hvordan du forebygger og afhjælper ensomhed blandt unge
  • Solid erfaring med at holde oplæg og facilitere øvelser med forskellige målgrupper
  • Sparring, evaluering og feedback på dit arbejde
  • Et socialt fællesskab med seje og dygtige frivillige fra hele landet

Det forventer vi af dig:

  • At du har mod på (og måske endda erfaring med) rollen som mundtlig formidler, og at du har lyst til at udvikle dig
  • At du deltager i kursusdagen d. 6. april 2019 samt kommer til korpset fire årlige mødedage
  • At du er fleksibel og har tid og overskud til at holde oplæg rundt om i landet
  • At du er medlem af Ventilen (det koster 75 kr. om året), er mellem 18 og 35 år og kan være frivillig mindst et år

Sådan bliver du frivillig

Skriv en kort ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, dine erfaringer med mundtlig formidling, og hvorfor du er interesseret i at være en del af Ventilen Fortæller-korpset. Send ansøgningen til fortaeller@ventilen.dk senest d. 18. marts 2019. Hvis du har spørgsmål, kan du ringe til os på 70 208 308.

Det er obligatorisk for alle nye frivillige at deltage i kursusdagen d. 6. april 2019, hvor vi klæder dig og dine medfrivillige på både fagligt og formidlingsteknisk. Det er forskelligt, hvor travlt vi har med oplæg, men du skal forvente at holde i gennemsnit et oplæg om måneden.

Hvem er i Ventilen Fortæller Korpset?

De frivillige i Ventilen Fortæller Korpset er opdelt i to grupper. I denne omgang søger vi oplægsholdere til at holde vidensbaserede oplæg. Det er unge, der har en faglig interesse i emnet uden nødvendigvis selv at have personlige erfaringer med langvarig ensomhed. Fortællerne er unge, der tidligere selv oplevet langvarig ensomhed, og som deler ud af deres personlige fortælling.

Ventilen er en frivillig social organisation, der er sat i verden for at gøre ungdommen mindre ensom. Fælles for både fortællere og oplægsholdere er, at de brænder for at dele viden og bryde tabuer om ensomhed.

Vi får nemlig mange henvendelser fra fx skoler, foreninger og kommuner, der gerne vil vide mere om, hvordan man kan forebygge og afhjælpe ungdomsensomhed, og Ventilen Fortæller er opstået ud fra netop dette behov.

Mød de frivillige i Ventilen Fortæller