Nysgerrig på at blive lokal frivillig hos os?
Fedt! Her kan du læse mere om, hvad det indebærer at være lokal frivillig i Ventilen.
Hvad er din rolle som frivillig?
Som frivillig i Ventilen skal du være mellem 17-35 år, du skal have tid og overskud til at arbejde med en sårbar målgruppe, og du skal have lyst til at bidrage, så det hele “kører”. Det vil bl.a. sige, at I har styr på økonomien, at alle vagter er dækket, og at hjemmesiden bliver opdateret. Sekretariatet står selvfølgelig altid klar til at hjælpe, når der er behov for det.
Ventilens frivillige rådgiver ikke, men er positive rollemodeller og nogle, de unge kan spejle sig i. Du skal have mod på at kunne snakke på tomandshånd med en ung, hvis han eller hun har brug for det, og du skal have lyst til at lære at arbejde med konflikthåndtering og gruppedynamikker. Du må gerne være studerende, men ikke være færdiguddannet indenfor det psykologiske eller sociale felt. Grunden til det er netop, at Ventilen ikke er et rådgivende tilbud.

Hvad laver vi i Ventilens tilbud?
Sammen med de unge planlægger de frivillige selv aktiviteterne. I mødestedet kan det være brætspil, madlavning og fællesspisning, en tur på café, ud og sejle i cykelbåde, bowling eller nærmest hvad som helst andet. Nøgleordene er hygge, tryghed og gode oplevelser.
I vores KOMsammen-tilbud bliver der tit lavet sund mad, og ellers skal aktiviteterne helst give lidt sved på panden, men samtidig være tilrettelagt, så alle synes, det er sjovt. Det kan fx være badminton, en tur i bowlinghallen eller på klatrevæggen. Alle skal kunne deltage, både dem, der har løbet en halvmaraton og dem, der nødigt løber efter bussen.
Vi klæder dig godt på – og tjekker ind løbende
Inden din første vagt i et mødested eller KOMsammen-tilbud skal du have været på intro-kursus i dit eget lokale tilbud og på nationale uddannelsesdag sammen med nye frivillige fra hele landet. Senere skal du på uddannelsesweekend, hvor du kommer til at følge op på det, du har lært det første halve års tid i Ventilen.
I Ventilen har vi tilknyttet frivillige supervisorer, der har fagligt relevante uddannelser, og som følger op på de svære ting, der kan opstå undervejs. Frivilliggruppen bliver superviseret fire-seks gange om året.
Det er forventet, at du deltager i de månedlige frivilligmøder og supervision. Derudover vil vi rigtig gerne have, at du deltager i nogle af de mange nationale kurser, fora og møder, for det styrker samarbejdet i frivilliggruppen og gør dig endnu bedre i stand til at arbejde med de unge.
Hvordan ansøger du?
Det eneste, du i første om gang skal gøre, er at sende en mail til info@ventilen.dk
I mailen skal du skrive lidt om dig selv, og hvorfor du har lyst til at være frivillig i Ventilen. Husk også at skrive, hvilket tilbud du ønsker at blive frivillig i. Du kan se, hvilken ventil der er nærmest dig her.
I emnefeltet skriver du:
Ansøgning – ny frivillig
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til Ventilens sekretariat:
info@ventilen.dk / 70 208 308
Vi glæder os til at høre fra dig!