KOMsammen Slagelse godt i gang

Efter måneders forberedelser har ventilens nyeste tilbud endelig haft de første aftener med unge, og de frivillige er godt tilfredse.

Det er altid med en vis nervøsitet, at frivillige for allerførste gang slår dørene op for unge i et nyt tilbud. Og for Amalie, der er frivillig i KOMsammen Slagelse blev nervøsiteten afløst af lettelse.

“Der kom tre den første gang og to anden gang, så det, synes vi, er ret godt. Vi havde bare håbet, der ville komme nogen i det hele taget,” siger hun.

Første gang var der kongespil, forskellige kortspil og sunde pitabrød på menuen. Anden gang stod den igen på kongespil samt den gamle brætspilsklassiker Spasmager og en gåtur.

De frivillige vil gerne lade programmet være lidt op til de unge.

“Vi har nogle forslag med, og så ser vi, hvad de unge har lyst til.”

Også den lokale formand, Michelle, ser optimistisk for fremtiden for KOMsammen Slagelse.

“Det er rigtig fedt at være i gang. Nu skal vi bare have fortalt endnu flere unge, at vi findes,” siger hun.

Det gør de frivillige bl.a. ved at tage ud på skoler og uddannelsessteder og fortælle om tilbuddet og ved at have kontakt til studievejledere og andre folk, der arbejder med unge i deres hverdag.

KOMsammen er Ventilens fjerde KOMsammen-tilbud, der udover de oprindelige to i København og Odense, tæller KOMsammen Holbæk. Til efteråret åbner det femte tilbud i Randers, og i 2018 åbner der to nye i endnu ikke fastlagte byer.

De mange nye KOMsammentilbud kan åbne takket være Nordea-fondens pulje “Det gode, unge liv”.