Ventilen Næstved

Velkommen i Ventilen Næstved

I Ventilen kan du være den, du er. Vi frivillige sørger for, at alle er med i fællesskabet, og at alle bliver set og hørt. Alle de unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden, så der er mange, der har det ligesom dig.

I Ventilen Næstved er der plads til lidt af hvert. Vi elsker oplevelser, både af de store og små slags! Derfor sørger vi for at fylde vores fællesskab ud med både ture til stranden, Tivoli, shelterture og meget mere.

Vi glæder os til at møde dig!

Ventilen Næstved har afholdt ordinært årsmøde d. 24. april 2023. Du kan læse referatet HER.

Vi holder åbent hver tirsdag. Se yderligere information i kalenderen længere nede på siden. 

Hvordan kommer jeg i gang?

Første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden. For os er det vigtigt, at vi har det sjovt, og at du føler dig velkommen fra første dag!

Rent praktisk

Ventilen Næstved er for unge i alderen 15-25 år, og alle er der, fordi de gerne føle sig mindre ensomme. De frivillige er 17-35 år. Hvis du har andre store udfordringer end ensomhed, er mødestedet måske ikke lige stedet for dig, men det snakker vi med dig om den første gang.

Første gang

Vi tager imod nye unge hver tirsdag i mødestedet. Den første gang skal du komme en halv time før de andre unge – altså kl. 17:30. Så vi lige har mulighed for at hilse på dig, fortælle dig mere om, hvad vi laver og høre lidt om dig,  inden de andre kommer. Snakken er lige så meget for, at vi kan finde ud af, om Ventilen er det helt rigtige tilbud til dig. Samtalen skal du tage alene sammen med vores frivillige. Du behøver ikke give os besked på, om du kommer på forhånd – men du må gerne.

Vi håber at få lov til at møde dig!

Se, hvad vi har i kalenderen

Alt hvad vi laver, har du selv mulighed for at få indflydelse på. Vi holder nemlig Husmøde hver måned, hvor sammen finder frem til, hvad vi skal lave de kommende måneder! Under hvert enkelt aktivitet kan du se, om du fx skal have varmt tøj på, eller hvis det koster en lille smule at være med. Hvis du alligevel har spørgsmål til en aktivitet kan du altid skrive til de frivillige på naestved@ventilen.dk.

Vi holder åbent i mødestedet hver tirsdag kl. 18:00-21:00. HUSK: Kommer du for første gang i Ventilen, skal du komme kl. 17:30.


Følg med på Facebook

På vores Facebook-side kan du se lidt om, hvad vi laver, og lære de frivillige lidt at kende. Hvis du vil være helt sikker på, hvad vi skal lave næste gang, så følg med i vores aktivitetskalender. Vi tager aldrig billeder af unge, der ikke har lyst, og vi tagger selvfølgelig heller aldrig. 

Du kan også følge os på Instagram, hvor vi hedder ventilen_naestved.

Find vej

Adresse:

Farimagsvej 16, 1. sal.

4700 Næstved

Telefon til Ventilen Danmarks sekretariat: 70 208 308

E-mail: naestved@ventilen.dk

Klik her for at se en video af, hvordan du finder hen til mødestedet.

Åbningstider:

Tirsdag kl. 18 – 21

Den første gang skal du komme en tirsdag kl. 17.30 til en kort snak med to frivillige, hvor I sammen finder ud af, om Ventilen er det rette tilbud for dig.

Kontakt tilbuddet hvis du har spørgsmål til tilgængelighed for personer med fysisk handicap.

Bliv frivillig

Mødestedet er for unge, der føler sig ensomme og har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe skabe et trygt miljø, hvor de unge kan møde andre unge, som har samme følelser som dem selv, styrke deres selvværd og selvtillid. Derudover lægger vi også vægt på at skabe positive oplevelser f.eks. ved brug af ud-af-huset aktiviteter, som styrker sammenholdet i vores ungegruppe.

Hvis det er noget for dig, så send din ansøgning til naestved@ventilen.dk.

Er du mellem 17-35 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Almindelige spørgsmål

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Det ikke er et sted hvor du kommer for “at være”, og derfor er det ikke et værested, men nærmere et mødested. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Du bliver ikke dømt ude, selvom du skulle træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

KOMsammen står for Kost Og Motion sammen. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

I Ventilens tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab. Du kan læse mere om, hvad den ventil, der ligger i nærheden dig, har planlagt i den næste tid i kalenderen her. Fra kalenderen kan du også klikke dig videre til den enkelte ventils egen side og læse nærmere.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivillige i mødestedernes primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. I KOMsammen hjælper de frivillige med at arrangere aktiviteter, der har fokus på kost eller motion, og hvor de unge får mulighed for at røre sig.  

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time før de åbner. Du behøver ikke fortælle os, at du kommer i forvejen, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan læse mere om de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig. I Ventilen kan vi desværre ikke tage imod alle unge. Vores frivillige er ikke klædt på til at tage imod unge, der har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Vi kan heller ikke tage imod unge med et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer. Du kan læse mere om hvem, der kan komme i de enkelte tilbud her. Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

Vi kan desværre ikke tage imod alle unge. Dette skyldes, at vores frivillige ikke er uddannede til det. Du kan ikke komme i Ventilen, hvis du har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, eller hvis du har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.