Bliv en del af et trygt fællesskab

Ensomhed er den følelse, der opstår når du føler, at du ikke har nok venner eller mangler nogen at gå til, når det er rigtig svært. Hos Ventilen er der et trygt fællesskab, hvor du kan møde andre unge, der har det ligesom dig.

Der er altid er en vej ud af ensomheden. Det er ikke din skyld, hvis du føler dig ensom, men du er nødt til at tage det første skridt. Ventilen vil gerne støtte dig og tilbyde et sted, hvor du kan møde andre unge. Vores frivillige er selv unge, og de sørger for at skabe trygge rammer, uanset om du kommer i et mødested eller i et KOMsammen-tilbud. Det betyder, at du kan koncentrere dig om at være sammen med andre, øve dig i at møde nye mennesker, finde ud af hvilke slags venskaber, du har brug for og dermed få mulighed for at finde din vej ud af ensomheden.

I vores tilbud laver vi aktiviteter, såsom at lave mad, bevæge os og spille spil. Det giver os noget at tale om og noget at grine af sammen. Vi ved godt, at det kan være overvældende at møde nye mennesker, men når vi laver noget sammen, er det nemmere. Vi sørger også for, at der er plads til en snak om de lidt sværere ting, hvis du har brug for det.

Mød nogle af de unge, der har fået glæde af Ventilens tilbud

Se om vi har et tilbud i nærheden af dig


Vores tilbud til dig

Mødested


Øv dig i at møde nye mennesker i et trygt, rart og ungt fællesskab. Mødestedet er for dig, der føler dig ensom, og savner nogen at dele dine oplevelser med.

Sådan foregår det i mødestedet

Du mødes med andre unge. I laver sjove og hyggelige aktiviteter sammen. Det kan fx være brætspil, biografture, madlavning eller en snakke-aften, hvor I kommer rundt om forskellige temaer.

Der er altid mindst to frivillige, som sørger for at sætte gang i aktiviteterne og skabe nogle gode rammer for fællesskabet. Vi har et princip om, at alle byder ind med det, de kan. Og vi forventer, at du deltager i aktiviteterne, i det omfang, du kan. I begyndelsen kan det godt føles grænseoverskridende at skulle deltage, men for hver gang du kommer i mødestedet, bliver det nemmere. Det er som udgangspunkt gratis at komme i mødestedet, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 20-50 kr. Brugerbetaling er en del af vores metode. Det kan du læse mere om her.

Mødestedet er for dig, der

 • Er mellem 15-25 år
 • Oplever ensomheden som det problem, der fylder mest
 • Har mod på at udvikle dig sammen med andre
 • Har lyst til at deltage i sjove aktiviteter med andre unge

Den første gang i mødestedet

Din første gang i mødestedet begynder med en indledende samtale sammen med to frivillige. Her får du mere at vide om, hvad vi laver i mødestedet og lidt om hvem, der kommer der. Det er også her, du får mulighed for at fortælle, hvem du er, og hvorfor du er kommet. Formålet med samtalen er at finde ud af, om Ventilens mødested er det rigtige tilbud for dig. Samtalen er fortrolig, og den er kun mellem dig og de frivillige. Formålet med samtalen er at finde ud af, om Ventilens mødested er det rigtige tilbud for dig. Du kan læse mere om den indledende samtale her. Du kan altså ikke tage nogen med til samtalen, men du må gerne blive fulgt til mødestedet, hvis du er mest tryg ved det.

Oplever du ensomhed?

For at komme i et mødested, skal ensomhed være dit primære problem. Har du andre udfordringer eller diagnoser, er Ventilen måske ikke det rigtige sted for dig. Vores frivillige har gennemgået et uddannelsesforløb, hvor de er blevet klædt på til at hjælpe dig med din ensomhed.

Har du én eller flere af følgende udfordringer, er Ventilen ikke det rette sted. Men vi vil gerne hjælpe dig på rette vej,

 • Alvorlig aktiv spiseforstyrrelse
 • Aktivt misbrug
 • Diagnoser inden for spekteret af personlighedsforstyrrelser

Har du andre problematikker eller diagnoser, som ikke er nævnt, vil det altid være en individuel vurdering, om du passer ind i det enkelte tilbud i forhold til den eksisterende ungegruppe. Vurderingen laver vi sammen med dig. Der vil blive taget hensyn til, hvordan andre problematikker fylder for dig, og om de hindrer dig eller andre i at være en del af fællesskabet.

Hvis Ventilens mødested ikke er det rigtige sted for dig, kan du finde andre tilbud for ensomme unge her.

KOMsammen


Træn dine sociale evner gennem aktiviteter med andre unge. KOMsammen er et tilbud for dig, der kender til at føle sig ensom, og savner nogen at snakke, grine og mødes med.

Sådan foregår det i KOMsammen

Her får du mulighed for at mødes med andre unge. De frivillige sætter gang i aktiviteterne og skaber gode rammer for fællesskabet. I KOMsammen er der plads til, at ensomheden ikke er dit primære problem.

KOMsammen står for Kost og Motion sammen – og vi laver alt lige fra rolige aktiviteter som madaftner og gåture til mere anstrengende genrer som klatring, boksning, løbeture, squash og meget andet. Du behøver ikke være i god form eller spise på en bestemt måde for at være med. Vi sørger for, at alle kan være med. Det er fællesskabet, der er i fokus, så vi forventer, at du deltager så godt, du kan og har lyst til at udvikle dine sociale evner sammen med andre unge. Det er som udgangspunkt gratis at komme i KOMsamme, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 20-50 kr. Brugerbetaling er en del af vores metode. Den kan du læse mere om her.

KOMsammen er for dig der

 • Er mellem 15- 30 år
 • Kender til følelsen af ensomhed
 • Har lyst til at træne dine sociale kompetencer
 • Har mod på at deltage i sunde og sjove aktiviteter

Første gang i KOMsammen

Din første gang i KOMsammen begynder med en indledende samtale, hvor du får mere at vide om, hvad vi laver i KOMsammen og lidt om hvem, der kommer der. Det er også her, du får mulighed for at fortælle, hvem du er, og hvorfor du er kommet. Samtalen er fortrolig og kun mellem dig og de frivillige. Formålet med samtalen er at finde ud af, om Ventilens KOMsammen-tilbud er det rigtige for dig. Du kan læse mere om den indledende samtale her.

Oplever du ensomhed?

I KOMsammen skal du kende til følelsen af ensomhed. Du kan godt have udfordringer eller diagnoser, der fylder mere end ensomheden. Vores frivillige har gennemgået et uddannelsesforløb, hvor de er blevet specialiseret i at hjælpe dig med din ensomhed. Dine udfordringer og diagnoser skal derfor være af en karakter, der ikke forstyrrer dig eller de andre unge i gruppen i at deltage i aktiviteterne eller i samværet med hinanden.

Der er udfordringer, som de frivillige ikke kan hjælpe med, det er:

 • Alvorlig aktiv spiseforstyrrelse
 • Aktivt misbrug

Har du andre udfordringer eller diagnoser, vil det altid være en individuel vurdering, om KOMsammen er det rette for dig. Vurderingen sker i samråd med dig. Der vil blive taget hensyn til, hvordan andre problematikker fylder for dig, og om de hindre dig og andre unge i gruppen i at deltage i fællesskabet.

Hvis Ventilens tilbud ikke er det rigtige sted for dig, kan du finde andre tilbud for unge her.

Unge fortæller

Mød nogle af de unge, der har haft glæde af Ventilen.

Den indledende samtale

Når det er din første gang i et af Ventilens tilbud, skal du møde 30 min. før normal åbningstid. Her står to frivillige klar til at tage i mod dig og tage en snak med dig.

Den indledende samtale er fortrolig og kun mellem dig og to frivillige, der fortæller mere om tilbuddet. De frivillige er interesseret i at høre om dig, og hvorfor du er kommet. Samtalen tager nemlig udgangspunkt i dig, og har til formål, at både du og de frivillige har mulighed for at vurdere, om Ventilens tilbud er det rette for dig. Hvis du ikke kun føler dig ensom, men også har andre alvorlige problemer eller diagnoser, så er det ikke sikkert, at Ventilen er det rette sted for dig.

Hvis vi vurderer, at Ventilens tilbud ikke er det rigtige for dig, gør vi altid vores bedste for at henvise dig til et andet lokalt sted med plads til dig.

Kontakt os for yderligere spørgsmål

Du velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du har spørgsmål eller brug for at vide mere.

Ring på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdagene eller send en mail til info@ventilen.dk.

Når Ventilens tilbud ikke er det rigtige for dig

I Ventilens lokale tilbud har vi specialiseret os i at hjælpe unge ud af ensomhed igennem 20 år. Til gengæld er der andre udfordringer, som vi ikke er de rigtige til at hjælpe dig med, og måske er Ventilens KOMsammen-tilbud eller mødesteder ikke det rigtige sted for dig.

Ventilens tilbud kan ikke tage mod unge, der har:

 • En alvorlig, aktiv spiseforstyrrelse
 • Et aktivt misbrug

I mødestedet kan vi heller ikke tage mod unge, der har en personlighedsforstyrrende diagnose.

Men der kan være stor forskel på, hvordan en psykisk lidelse eller diagnose påvirker forskellige mennesker, og der er også forskel på, hvor man er henne i et behandlingsforløb.

Derfor er det altid en individuel vurdering med udgangspunkt i dig og din historie, at vores frivillige sammen med dig beslutter, om et mødested eller KOMsammen er et godt tilbud til dig. Dét taler vi bl.a. om i den indledende samtale.

Find andre der hjælper

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den Ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se, hvilke aktiviteter der planlagt i kalenderen

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen.
Det er altså et mødested og ikke et værested, hvor man kun kommer for ”at være”. Der er selvfølgelig plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet forventer vi, at du forholder dig til de andre og deltager aktivt i fællesskabet – ligesom man gør med venner og kammerater. Idéen med mødestedet er, at det er øverum, hvor du kan være sammen med andre unge, skabe relationer og prøve dig selv af i det sociale. Det er en mobbefri zone, hvor der er plads til, at man komme til at træde ved siden af.

Mødestedet er for unge på 15-25 år, der føler sig ensomme, og hvor ensomheden er ens primære problem. Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.
Ventilens mødesteder er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for ”Kost og Motion Sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed. Aktiviteterne i KOMsammen inspirerer til en sundere livsstil, men er altid på et niveau, hvor alle kan være med. Du behøver ikke være god til sport eller vide noget om kost og motion for at kunne komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser og en gang i mellem få lidt sved på panden. Typiske aktiviteter i KOMsammen er sund madlavning eller en form for bevægelse, der spænder vidt fra en gåtur til klatring.

KOMsammen er for unge på 15-30 år, der kender til ensomhed, og har lyst til at skabe sundere vaner for sig selv. Se, om vi har et KOMsammen-tilbud tæt på dig
Ventilens KOMsammen-tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud bygger på et ung-til-ung princip, hvor de frivillige tilbyder andre frivillige et sted, hvor de kan være sammen, snakke med hinanden og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der er aktiviteter eller noget at give sig til, hver gang de unge mødes. Alle Ventilens tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark.

Læs mere om Ventilens metoder.

Første gang du komme i er Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for andre unge. Her vil du blive taget i mod af et par frivillige, der fortæller dig mere om tilbuddet og Ventilen, du får mulighed for at sige noget om dig selv, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig. Du må gerne blive fulgt hen til tilbuddet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det. Du kan finde de lokale åbningstider og e-mailadresse ved at klikke på det enkelte tilbud her.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte vores sekretariat i København:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage i mod alle unge, da der er udfordringer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.
Både mødesteder og KOMsammen kan desværre ikke hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine eller andres muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.
Hverken mødesteder eller KOMsammen har mulighed for at hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

Har du spørgsmål eller brug for at vide mere om, hvem vi kan tage i mod i Ventilens tilbud, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i København på:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle Ventilens tilbud er som udgangspunkt gratis, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 30-50 kr. Hvis der er brugerbetaling til en aktivitet, vil altid fremgå af kalenderen på det lokale tilbuds hjemmeside og blive meldt ud på den lokale Facebookside på forhånd.