Sig nej til ensomhed. Bliv en del af et trygt fællesskab

Føler du dig aldrig helt fortrolig eller forstået hos dine venner? Eller er der ingen venner, der rigtig interesserer sig for dig? Du er ikke alene om det. Omkring 370.000 mennesker i Danmark har ofte de samme følelser som dig. Ventilen skaber et trygt fællesskab, hvor du kan være den, du er.

Der er altid håb forude, men i begyndelsen gør det ondt og kan ofte føles uoverskueligt at komme ud af ensomheden. 

Der er heldigvis altid en vej ud af ensomheden. Det kan altså sagtens ændre sig og blive anderledes. Ligesom mange andre unge før dig har haft denne følelse, er de kommet ud af ensomheden, stærkere end nogensinde før. Hør her fra de unge, der er kommet i Ventilen.

Alle de unge, der har været i Ventilen, har haft nogle sjove oplevelser sammen med andre unge. De føler også, at de kan være den, de er – på lige fod med de andre unge.

Ventilen giver dig nogle at grine med

Du finder lige meget hvad nye fællesskaber og nye venner, som du kan dele dine grin og dine særligheder med. Hvem havde f.eks. troet, at man kunne miste pusten, fordi det var så sjovt at spille kort med andre? Eller blive så glad over at vinde en badmintonkamp, at man helt glemte alle de dårlige følelser, der ellers var tidligere den dag?

Ventilen giver dig noget at grine af sammen med andre. Det er et trygt fællesskab, hvor dårlige følelser bliver erstattet af de gode, trygge og rare følelser sammen med de andre unge. Disse grupper for ensomme unge er, hvad der gør Ventilen til særligt stærke fællesskaber, der tit rækker langt ud over de to tilbud, mødestederne og KOMsammen.

Du lærer både noget om dig selv, hvor mange forskellige følelser du egentlig indeholder, men også hvordan du reagerer i en større gruppe, når I  f.eks. oplever gode ting sammen.

Læs mere på denne side om Ventilens trygge fællesskaber og se, hvor vi holder til i Danmark.

Fortsat god dag!

Vores tilbud til dig


Mødested


For dig der er mellem 15-25 år

Du laver sjove og hyggelige aktiviteter sammen med andre unge i mødestedet. Det kan både være hyggelige aftener med brætspil, biografture eller en snakke-aften, hvor i kommer rundt om mange forskellige temaer. 

Selvfølgelig er der også plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater.

Mødestedet er et socialt øverum 

Her kommer man for at være sammen med andre – det er tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Det er mobbefri zone, hvor der er plads til, at man kan komme til at træde ved siden af. Et sted hvor vi griner sammen og laver ting, vi måske ellers ikke ville have lavet. Men også et sted hvor vi slapper af sammen, snakker og hygger. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

Du skal være mellem 15-25 år

Mødestedet er for dig, der er 15-25 år, føler dig ensom og har lyst til at lave sjove og hyggelige ting sammen med andre unge.

For at komme i et mødested skal ensomhed være det problem, der fylder mest hos dig. Det kan du læse mere om her.

KOMsammen


For dig der er mellem 15-30 år

KOMsammen står for “Kost og Motion sammen”. Du skal hverken være i god form eller vide, hvad der er rigtigt eller forkert at spise. Du skal derimod være klar på at prøve nye aktiviteter og måske spise noget andet, end det du plejer.

KOMsammen prøver alt – lige fra rolige aktiviteter som rundbold, madaftener, frisbee og gåture til mere anstrengende aktiviteter som klatring, boksning, løbeture og squash samt meget andet.

Du bliver glad af bevægelse

I KOMsammen skal det være sjovt at bevæge sig. F,eks. kan alle de negative følelser, der har hobet sig op i kroppen i løbet af en dag, komme ud ved at bevæge sig.

KOMsammen giver dig altså mulighed for slippe dig løs og bevæge dig på andre måder end i dagligdagen. Udover at du lærer nye typer af aktiviteter at kende, lærer du måske også at overskride nogle personlige grænser. De frivillige sørger dog altid for, at alle aktiviteterne er sjove og trygge for alle.

Du skal være mellem 15-30 år

KOMsammen er for dig, der er mellem 15 og 30 år og kender til følelsen af ensomhed. Vi laver aktiviteter, bevæger os og laver sunde madretter sammen. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med.

Unge fortæller

Mød nogle af de unge, der har haft glæde af Ventilen.

Se om vi har et tilbud i nærheden af dig

Hvad sker der i Ventilen?


- En dag i et Ventilen-tilbud

Du bliver mødt med et smil

Størstedelen af Ventilens aktiviteter foregår i de lokale ventiler. Det er forskelligt fra gang til gang, hvad vi laver, men der er altid en aktivitet på programmet.

Det er de frivillige og unge, der i fællesskab bliver enige om, hvad der skal i kalenderen.

Sommerturen er et stort hit

Én gang om året holder vi sommertur for unge fra hele landet. Der står de frivillige for et spændende program til de unge med et sjovt tema. Den er et rigtig stort hit blandt mange af de unge. Mange venskaber bliver skabt på tværs af landet og mange sjove oplevelser, grin og udfordringer prøves.

Sådan er Ventilens to tilbud forskellige:

Mødesteder

I mødestederne er madlavning og fællesspisning, biografture og brætspil tit på programmet. Vi tager også på forskellige udflugter eller til arrangementer sammen.

Mødestederne er for unge fra 15-25 år.

KOMsammen

I KOMsammen handler aktiviteterne om at røre sig på en måde, hvor alle kan være med. Derudover laver vi sund og lækker mad, som vi spiser sammen.

KOMsammen er for unge fra 15-30 år.

Video om ensomhed

Hvor længe kan du holde vejret? Få luft for det, du aldrig har fortalt nogen.

Hver femte ung har svært ved at tale med sine venner om svære ting, og det kan føles enormt ensomt. I videoen får helt almindelige gymnasieelever luft for det, de ellers aldrig har fortalt nogen.

Ensomhed skal være dit primære problem

I Ventilen er vi gode til at hjælpe unge ud af ensomhed. Vi ved at ensomheden kan have mange ansigter og årsager – og at den nogle gange følges med andre problemer og måske diagnoser.

For at vi kan hjælpe dig i vores mødesteder, skal ensomheden være dit primære problem. Du må selvfølgelig gerne have andre ting, du går og tænker over – men for at vi kan hjælpe dig, er det vigtigt at du har overskud til at møde nye mennesker i mødestedet og indgå i relationer med dem.

Det betyder også at der er nogle mennesker, med bestemte problemer og diagnoser, som vi ikke kan hjælpe i mødestederne. Det gælder f.eks. hvis du har et aktivt misbrug, en alvorlig (aktiv) spiseforstyrrelse, eller har en diagnose indenfor spektret af personlighedsforstyrrelser. Det skyldes, at de frivillige ikke er klædt på til at hjælpe med disse problemer. De vil derfor ikke kunne støtte dig godt nok. Vores erfaring er desuden, at unge med disse udfordringer kan have svært ved at indgå i ungegruppen på niveau med de andre unge.

De frivillige vil selvfølgelig gøre alt, hvad de kan, for at hjælpe dig videre til et mere passende tilbud – hvis det bliver relevant.

KOMsammen-tilbuddet rammer en bredere målgruppe

I Ventilens tilbud, KOMsammen, arbejder vi også med ensomhed, men her har vi en lidt bredere målgruppe. Du kan godt have udfordringer eller diagnoser, der fylder mere end ensomheden, men det skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.

Kontakt os for yderligere spørgsmål

Du velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du har spørgsmål eller brug for at vide mere. Ring på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdagene eller send en mail til info@ventilen.dk.

Hvis ikke Ventilen er noget for dig, håber vi, du kan få gavn af denne liste over andre, der hjælper.

Andre der hjælper

Rådgivning


Børnenettet
Hjemmeside med rådgivning om børns små og store problemer.
Organisation: Børns Vilkår

BørneTelefonen

(Telefon, chat og sms)
Hvis du har brug for at tale med en voksen, der kender til børn og deres problemer.
Organisation: Børns Vilkår
Åben: Mandag til fredag 11-23. Nattelinjen: kl. 23-02
Telefon og sms: 116 111

Børn, Unge & Sorg 
Anonym rådgivning for unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.
Rådgivningen er åben mandag til torsdag kl. 17-21. Ring på 70 209 203, brug chatten eller få en videosamtale.

ForældreTelefonen
Anonym rådgivning for forældre, der eksempelvis er i skilsmisse eller har spørgsmål til deres børns opdragelse eller trivsel.
Organisation: Børns Vilkår
Telefontid: Mandag, torsdag og fredag fra kl. 11.00 – 17.00 og tirsdag, onsdag og søndag fra kl. 15.00 – 21.00.
Telefon:35 55 55 57

Headspace
Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Ingen problemer er for store eller små, og alt foregår på dine præmisser. Chat eller find dit Headspace

Ung På Linie
Telefonlinie og chat om ungdomsspørgsmål af unge for unge.
Organisation: Ungdommens Røde Kors
Åben: Telefon og chat alle hverdage 19-22 og søndage 19-22
Telefon: 70 12 10 00

Mødesteder/klubber


Transmogriffen
(København)
Ung-til-ung rådgivning
Mødestedsaktiviteter for unge mellem 15 og 30 år

Plexus
Århus, Odense, København og Roskilde
Værested for unge mellem 20 og 35 år, der har problemer som f.eks. psykisk sygdom, hjemløshed og/eller ensomhed. Drevet af unge frivillige.
Organisation: Ungdommens Røde Kors

Værket
Har du lyst til at mødes om fælles aktiviteter med andre voksne? Føler du dig ofte alene? Vil du blive bedre til at møde andre og bevare kontakt til dem omkring dig? Værket er et fællesskab for voksne mellem 30 og 60 år.
Organisation: Røde kors

Sind Ungdom
Skive, Silkeborg, Viborg, Aarhus, Esbjerg og København
Klubber for unge psykisk sårbare i alderen 16-35 år.

Cyberhus
Online værested og rådgivning for børn og unge

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Derfor kalder vi det et mødested og ikke et værested, som mere er et sted, hvor man kommer for “at være”. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Det er mobbefri zone, hvor der er plads til, at man kan komme til at træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for “kost og motion sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se i kalenderen, hvad der er planlagt af aktiviteter.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. Læs mere om det i Ventilens metoder.

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for de andre unge. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan finde de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet, og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage imod alle unge, da der er problemer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge. Fælles for både mødestederne og KOMsammen er, at vi desværre ikke kan hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stopper.

Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.