Bliv en del af et trygt fællesskab

Ensomhed er den følelse, du får, når dine sociale behov ikke bliver dækket. Måske fordi du føler, at du ikke har nok relationer, eller fordi du mangler nogen at gå til, når det er rigtig svært. Hos Ventilen tilbyder vi et trygt fællesskab, hvor du kan møde nogle af de mange andre unge, der har det på samme måde.

Der er altid en vej ud af ensomheden, selvom den kan være svær at se. I Ventilens lokale tilbud møder du andre unge, der også føler sig ensomme eller udenfor, og du bliver en del af et trygt fællesskab. 

De frivillige, der selv er unge, sørger for at rammerne er gode uanset om du kommer i et mødested eller et KOMsammen-tilbud.  Det betyder at du kan koncentrere dig om at være sammen med de andre. Vi laver næsten altid aktiviteter som at lave mad, bevæge os, spille spil – det giver noget at tale om noget at grine af. Sammen. Men der er også altid plads til  en snak om de lidt sværere ting, hvis du har brug for det.

Mød nogle af de unge, der har fået glæde af Ventilens tilbud

Se om vi har et tilbud i nærheden af dig


Vores tilbud til dig

Mødested


Træn dine sociale evner gennem aktiviteter med andre unge. Mødestedet er for dig, der føler dig ensom, og savner nogen at dele oplevelser med i hverdagen

Sådan foregår det i mødestedet

Du mødes med andre unge, og I laver sjove og hyggelige aktiviteter sammen. Det kan fx være brætspil, biografture, madlavning eller en snakke-aften, hvor I kommer rundt om mange forskellige temaer. 

Der er altid mindst to frivillige, som sørger for at sætte gang i aktiviteterne og sætte nogle gode rammer for fællesskabet. Vi har et princip om, at alle byder ind med det, de kan til fællesskabet, og der er en forventning om at du deltager i aktiviteterne.

Mødestedet er for dig, der

 • Er mellem 15-25 år
 • Oplever ensomheden som det problem, der fylder mest hos dig – læs mere om hvad det betyder her.
 • Har mod på at udvikle dig sammen med andre
 • Har lyst til at deltage i hyggelige aktiviteter med jævnaldrende

Den første gang i mødestedet

De frivillige inviterer dig til en indledende samtale. Her får du mere at vide om dit lokale mødested, og sammen med de frivillige finder I ud af, om Ventilens mødested er det rigtige tilbud for dig. Samtalen er kun mellem dig og de frivillige.

KOMsammen


Kom med i fællesskabet og få inspiration til en sundere livsstil. KOMsammen står for Kost og Motion Sammen, og er et tilbud, hvor du laver aktiviteter med bevægelse sammen med andre og på den måde finder en vej ud af din ensomhed.

Sådan foregår det i KOMsammen

I KOMsammen skal det være sjovt at bevæge sig. Du mødes med andre unge om aktiviteter, der indeholder bevægelse, eller om at prøve nye, sunde madretter. De frivillige i tilbuddet planlægger og sætter rammerne, så det er på et niveau, hvor alle kan være med.

Aktiviteterne spænder vidt – lige fra rolige aktiviteter som madaftener, frisbee og gåture til mere anstrengende aktiviteter som klatring, boksning, løbeture og squash samt meget andet. Der er en forventning om, at alle deltager på det niveau, man kan.

KOMsammen er for dig der

 • Er mellem 15-30 år
 • Kender til følelsen af ensomhed
 • Har lyst til udfordre dig selv med aktiviteter og bevægelse sammen med andre
 • Har lyst til at få inspiration til en sundere livsstil

Du skal hverken være i god form eller spise på en bestemt måde. Du skal derimod være klar på at prøve nye aktiviteter og retter. 

Første gang, du kommer, inviterer de frivillige dig til en indledende samtale. Her kan du høre meget mere om hvad man laver i KOMsammen, om de andre unge – og de frivillig kan høre mere om dig. Så finder I sammen ud af, om KOMsammen er det rigtige tilbud for dig.

Unge fortæller

Mød nogle af de unge, der har haft glæde af Ventilen.

Når Ventilens tilbud ikke er det rigtige for dig

I Ventilens lokale tilbud er vi (i al beskedenhed) ret gode til at hjælpe unge ud af ensomhed. Det er en problematik, vi ved en masse om, og som vi har specialiseret os i gennem de sidste 20 år. Til gengæld er der andre udfordringer, som vi ikke er de rigtige til at hjælpe dig med. Derfor kan der være situationer, hvor Ventilens KOMsammen og mødesteder ikke er det rigtige sted for dig.  

Ventilen har til formål at hjælpe unge ud af ensomhed, og kendskabet til følelsen af ensomhed er det, som alle vores unge brugere har til fælles. Vi er også klar over, at der kan være andre ting på spil i livet og mange af vores unge døjer også med diagnoser ved siden af deres ensomhedsfølelse. Der kan være stor forskel på, hvordan en psykisk lidelse eller diagnose påvirker forskellige mennesker, og der er også forskel på, hvor man er henne i et behandlingsforløb. Derfor kan mødestedet sagtens være et godt tilbud til dig, selvom du har en psykisk lidelse eller diagnose.

Den indledende samtale

Når du kommer første gang i et lokalt tilbud, afholder de frivillige en indledende samtale, hvor I sammen afdækker, om det er det rigtige sted for dig. I denne samtale tager vi altid udgangspunkt i, hvem du er som menneske, før vi forholder os til, hvad du måtte have af diagnoser.

Hvis vi vurderer, at Ventilens tilbud ikke er det rigtige for dig, er det ikke fordi, vi ikke vil hjælpe dig. Tværtimod ønsker vi at sikre, at du kommer et sted hen, hvor du bliver mødt af nogen, som kan hjælpe dig bedst muligt. Derfor viderehenviser vi altid til andre, hvis det er muligt.

Kontakt os for yderligere spørgsmål

Du velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du har spørgsmål eller brug for at vide mere.

Ring på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdagene eller send en mail til info@ventilen.dk.

Her kan du også få hjælp

Mødesteder – ensomhed skal fylde mest

For at komme i et mødested skal man være mellem 15-25 år, og ensomhed skal være det primære problem.

Ved siden af ensomheden kan du godt have andre udfordringer eller diagnoser, men de må ikke “fylde” så meget i dit liv, at du ikke har overskud til at arbejde med din ensomhed, eller ikke kan indgå i fællesskabet på lige fod med de andre unge. På denne måde vil det altid være en individuel vurdering, som sker i samråd med dig, og med hensyntagen til hvordan andre problematikker fylder for dig.

Det er vores erfaring, at unge med følgende udfordringer ikke trives i mødestederne
 • Alvorlig aktiv spiseforstyrelse
 • Aktivt misbrug
 • Diagnoser inden for spektret af personlighedsforstyrelser

KOMsammen – du skal kende til følelsen af ensomhed

I KOMsammen skal du være mellem 15-30 år, og du skal kende til følelsen af ensomhed.

Du kan altså godt have udfordringer eller diagnoser, der fylder mere end ensomheden, men det skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.

Det er vores erfaring, at unge med følgende udfordringer ikke trives i KOMsammen
 • Alvorlig, aktiv spiseforstyrelse
 • Aktivt misbrug

Andre der hjælper

Rådgivning


Børnenettet
Hjemmeside med rådgivning om børns små og store problemer.
Organisation: Børns Vilkår

BørneTelefonen

(Telefon, chat og sms)
Hvis du har brug for at tale med en voksen, der kender til børn og deres problemer.
Organisation: Børns Vilkår
Åben: Mandag til fredag 11-23. Nattelinjen: kl. 23-02
Telefon og sms: 116 111

Børn, Unge & Sorg 
Anonym rådgivning for unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.
Rådgivningen er åben mandag til torsdag kl. 17-21. Ring på 70 209 203, brug chatten eller få en videosamtale.

ForældreTelefonen
Anonym rådgivning for forældre, der eksempelvis er i skilsmisse eller har spørgsmål til deres børns opdragelse eller trivsel.
Organisation: Børns Vilkår
Telefontid: Mandag, torsdag og fredag fra kl. 11.00 – 17.00 og tirsdag, onsdag og søndag fra kl. 15.00 – 21.00.
Telefon:35 55 55 57

Headspace
Headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Ingen problemer er for store eller små, og alt foregår på dine præmisser. Chat eller find dit Headspace

Ung På Linie
Telefonlinie og chat om ungdomsspørgsmål af unge for unge.
Organisation: Ungdommens Røde Kors
Åben: Telefon og chat alle hverdage 19-22 og søndage 19-22
Telefon: 70 12 10 00

Mødesteder/klubber


Transmogriffen
(København)
Ung-til-ung rådgivning
Mødestedsaktiviteter for unge mellem 15 og 30 år

Plexus
Århus, Odense, København, Slagelse og Roskilde
Værested for unge mellem 20 og 35 år, der har problemer som f.eks. psykisk sygdom, hjemløshed og/eller ensomhed. Drevet af unge frivillige.
Organisation: Ungdommens Røde Kors

Værket
Har du lyst til at mødes om fælles aktiviteter med andre voksne? Føler du dig ofte alene? Vil du blive bedre til at møde andre og bevare kontakt til dem omkring dig? Værket er et fællesskab for voksne mellem 30 og 60 år.
Organisation: Røde kors

Sind Ungdom
Skive, Silkeborg, Viborg, Aarhus, Esbjerg og København
Klubber for unge psykisk sårbare i alderen 16-35 år.

Cyberhus
Online værested og rådgivning for børn og unge

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den Ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se, hvilke aktiviteter der planlagt i kalenderen

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen.
Det er altså et mødested og ikke et værested, hvor man kun kommer for ”at være”. Der er selvfølgelig plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet forventer vi, at du forholder dig til de andre og deltager aktivt i fællesskabet – ligesom man gør med venner og kammerater. Idéen med mødestedet er, at det er øverum, hvor du kan være sammen med andre unge, skabe relationer og prøve dig selv af i det sociale. Det er en mobbefri zone, hvor der er plads til, at man komme til at træde ved siden af.

Mødestedet er for unge på 15-25 år, der føler sig ensomme, og hvor ensomheden er ens primære problem. Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.
Ventilens mødesteder er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for ”Kost og Motion Sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed. Aktiviteterne i KOMsammen inspirerer til en sundere livsstil, men er altid på et niveau, hvor alle kan være med. Du behøver ikke være god til sport eller vide noget om kost og motion for at kunne komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser og en gang i mellem få lidt sved på panden. Typiske aktiviteter i KOMsammen er sund madlavning eller en form for bevægelse, der spænder vidt fra en gåtur til klatring.

KOMsammen er for unge på 15-30 år, der kender til ensomhed, og har lyst til at skabe sundere vaner for sig selv. Se, om vi har et KOMsammen-tilbud tæt på dig
Ventilens KOMsammen-tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud bygger på et ung-til-ung princip, hvor de frivillige tilbyder andre frivillige et sted, hvor de kan være sammen, snakke med hinanden og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der er aktiviteter eller noget at give sig til, hver gang de unge mødes. Alle Ventilens tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark.

Læs mere om Ventilens metoder.

Første gang du komme i er Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for andre unge. Her vil du blive taget i mod af et par frivillige, der fortæller dig mere om tilbuddet og Ventilen, du får mulighed for at sige noget om dig selv, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig. Du må gerne blive fulgt hen til tilbuddet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det. Du kan finde de lokale åbningstider og e-mailadresse ved at klikke på det enkelte tilbud her.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte vores sekretariat i København:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage i mod alle unge, da der er udfordringer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.
Både mødesteder og KOMsammen kan desværre ikke hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine eller andres muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.
Hverken mødesteder eller KOMsammen har mulighed for at hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

Har du spørgsmål eller brug for at vide mere om, hvem vi kan tage i mod i Ventilens tilbud, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i København på:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle Ventilens tilbud er som udgangspunkt gratis, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 30-50 kr. Hvis der er brugerbetaling til en aktivitet, vil altid fremgå af kalenderen på det lokale tilbuds hjemmeside og blive meldt ud på den lokale Facebookside på forhånd.