175.000 unge er ramt af svær ensomhed. Vær med til at lave det om!

175.000 unge! Synes du også, det er alt for mange?

Ensomhed kan have livsændrende konsekvenser! Angst, stress og depression er ofte forbundet med svær ensomhed. Og så sætter det sig ofte på selvværdet.

Det betyder, at unge, der er ramt af ensomhed, ofte trækker sig fra andre, fordi de ikke føler, at de er gode nok eller har nogen værdi. Det gør følelsen af ensomhed endnu tungere – fordi det føles umuligt at komme af med sin ensomhed igen.

Man kan også opleve søvnløshed, koncentrationsbesvær, tilbagevendende hovedpine og generelt stor mistrivsel – både fysisk og psykisk.

I værste fald kan de svære følelser føre til selvskade og selvmord.

Som vores støtte er du med til at gøre en forskel for de mange tusinde unge, der hver dag kæmper en brav kamp med ensomhedens allermørkeste sider.

Når du støtter Ventilen…

…er du med til at sikre, at vi fortsat kan støtte ensomme unge i fællesskaber som Mødestederne og KOMsammen. Samtidig er du med til at sikre, at vi kan sprede mere viden om ensomhed via Ventilen Fortæller og Projekt Netwerk – og at vi kan skabe samfundsmæssig fokus på ensomhed og konsekvenserne, der følger med.

Mød unge, der har haft glæde af VentilenVirksomhed? Sådan støtter du

Ofte stillede spørgsmål om donationer og medlemsskaber

Alle donationer (men ikke medlemskab) til Ventilen er fradragsberettiget. Du kan få fradrag helt op til 18.300 kr i 2024.

For at få fradrag skal du huske at sætte kryds ved, at du ønsker fradrag, når du laver donationen. Ventilen sørger for, at dine donationer bliver indberettet til SKAT, og derfor skal du også huske at oplyse dit CPR nummer ved donation. Hvis du vælger at donere via mobilepay eller ad en anden kanal, så gør os opmærksom på, at du ønsker fradrag og giv os din mail-adresse, så kontakter vi dig efterfølgende.

Har du spørgsmål til din støtte, er du altid velkommen til at kontakte os på info@ventilen.dk eller telefon 70 208 308 hverdage mellem 10-16.

Ventilen er en ungdomsorganisation, der er ledet og drevet af unge – og arbejder for at hjælpe unge. Derfor skal man være under 35 år, hvis man vil være medlem med demokratiske rettigheder i organisationen. Hvis man er ældre, men virkeligt gerne vil være med til at bestemme, kan man dog søge dispensation hos Ventilens bestyrelse.

Hvis du bare gerne vil støtte vores arbejde – men ikke ønsker medlemsrettigheder – kan du give et bidrag her.

Som en frivillig social organisation kommer vi langt for pengene – men vi kan ikke gøre det, vi gør, gratis. Vi får midler fra Socialministeriet, DUF, private fonde og fra de oplæg vi holder om ensomhed. Men vi har også brug for støtte fra private og virksomheder. Både økonomisk men også for at vise at vi er mange der vil ungdomsensomheden til livs. Derfor er alle bidrag uanset størrelse vigtige. 

Vi er glade for hver en krone – men hvis du kan undvære det, vil vi allerhelst have en donation på 200 kr. eller derover, da der er nogle skatte- og indsamlingstekniske regler der betyder at vi skal have et vist antal donationer af den størrelse for fortsat at kunne få lov at samle penge ind. 

Som virksomhed kan man vælge at støtte med en årlig donation eller en enkelt donation – alle beløb tæller! Læs mere her.

I kan også vælge at blive strategisk samarbejdspartner, hvor vi i fællesskab skræddersyr et samarbejde, så både jeres virksomhed og Ventilen får det bedste ud af samarbejdet. Kontakt fundraiser Ane Brøgger på info@ventilen.dk eller ring på 70 208 308 – så tager vi en snak om mulighederne. Støt i dag her.

Øv! Vi håber selvfølgelig, at alle vores medlemmer og støtter bliver hos os rigtig længe. Men vi har fuld forståelse for at ens situation kan ændre sig. Hvis du ønsker at melde dig ud eller på anden måde ændre din støtte til Ventilen, så skrive en mail til os på info@ventilen.dk.

1. Enkelt donation via betalingskort og MobilePay Online

Når der vælges engangs donation, gives der lov, til at Ventilen trækker det valgte beløb 1 gang på datoen for indgåelsen. Det er muligt at bruge følgende kort: Dankort, Visa, Visa Electron, Mastercard eller MobilePay online.

2. Fast donationsaftale

Når der vælges en fast donationsaftale, gives der lov, til at Ventilen trækker det valgte beløb 1 gang hver måned på datoen for indgåelsen. Det er muligt at bruge følgende: MobilePay Subscription, Betalingsservice eller betalingskortaftale. For at oprette betalingsserviceaftale skal NETS bruge donors kontonummer. Ved MobilePay Subscription vil det valgte beløb blive trukket via Mobilepay 1 gang hver måned på datoen for indgåelsen.

3. Fradrag for donation

Hvis donor oplyser sit CPR nr. til Ventilen med henblik på skattefradrag, efter gældende regler, sørger Ventilen for at indberette det samlede donerede beløb til SKAT (medlemskab er ikke fradragsberettiget). Der er ingen modydelse fra Ventilen til gavegiver og gavegiver har ingen forpligtelser til Ventilen.

4. Registrering af oplysninger

Ventilen registrerer indtastede oplysninger ved donationen/medlemskab. Oplysningerne videregives ikke, men Ventilen gemmer oplysningerne i fem år i forbindelse med regnskabet. Ventilen bruger logfiler på donations- og medlemssiden. Logfilerne bruges til at registrere, hvilke valg brugeren foretager på siden. Ved betaling med kreditkort sker registrering via en sikker server hos Nets, hvor oplysningerne krypteres. Læs vores persondatapolitik her

5. Kvittering

Når du har udfyldt oplysningerne ovenover, vil du modtage en bekræftelse på betalingsaftalen eller enkelt donation via mail.

6. Ophør, fortrydelse eller ændringer af aftalen

Du kan altid stoppe eller ændre dine donationsaftaler. Send en mail til info@ventilen.dk eller ring på 70208308. For så vidt som ophørsønsket tilkendegives inden 7 dage før betalingsdatoen, vil den faste gaveaftale stoppe før næste betaling. Derefter vil informationerne af kortet eller andet betalingsmiddel blive slettet.

7. Hvis du får ny konto eller nyt telefonnummer

Du skal kontakte os, hvis du får et nyt kontonummer, hvis du har indgået en betalingsserviceaftale med os, da vi så skal informere NETS om det nye kontonummer for at kunne trække det aftalte beløb. Vælger du MobilePay Subscription, skal du kontakte os, hvis du får nyt telefonnummer, så vi kan rykke aftalen. Ved indgåelse af fast donationsaftale gives Ventilen lov til at kontakte donor på e-mail og telefon med henblik på at forny aftalen, når betalingskortet udløber eller spærres.

8. Fortrydelsesret

Der gives ingen fortrydelsesret på din donation eller medlemskab.

9. Reklamationsbehandling

Klager over fejl/problemer ved donationen eller medlemskab kan gives til følgende adresse, e-mail eller telefonnummer:

Ventilen Danmark
Ny Kongensgade 9
1772 København K.
Tlf. 70 208 308
info@ventilen.dk
CVR nr. 25048091

I øvrigt gælder vores generelle handelsbetingelser, du kan du læse her.