Ventilen Aalborg

Velkommen i Ventilen Aalborg

I Ventilen kan du være den, du er. Vi frivillige sørger for, at alle er med i fællesskabet, og at alle bliver set og hørt. Alle de unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden, så du er ikke alene. Der er mange, som har det ligesom dig.

Ventilen Aalborg er et sted, fyldt med søde og rare mennesker som sætter fællesskabet i højsædet. Du får nogen at dele livets små og store ting med, nogen at spille spil, tage i biografen med, eller gå en tur langs havnen eller i en af Aalborgs mange skønne parker. Vi hygger os sammen, så du kan få styrket din selvtillid eller få øvet nogle sociale kompetencer, du synes er svære i dagligdage. Om mandagen laver vi altid mad sammen og hygger med at handle ind, lave maden og selvfølgelig nyde maden i godt selskab med hinanden.

Vi glæder os til at møde dig i Ventilen Aalborg!

Grundet regeringens anbefalinger om forhindring af spredning af Corona virus, vil vi i Ventilen Aalborg begynde at gå ture sammen i stedet. Se hvornår i vores kalender længere nede på siden. Vi tager selvfølgelig alle forholdsregler og vi glæder os meget til at se jer ! 🙂

Ventilen Aalborg afholdt årsmøde den 5. maj 2020. Du kan læse referatet fra årsmødet HER  

Hvordan kommer jeg i gang?

Det første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Praktisk info

Ventilen Aalborg er for unge i alderen 15-25 år, og alle er der, fordi de gerne vil føle sig mindre ensomme. De frivillige er 18-30 år. Hvis du har andre store udfordringer end ensomhed, er mødestedet måske ikke lige stedet for dig, men det snakker vi med dig om den første gang.

Den første gang

Du behøver ikke fortælle os, du kommer, men du må gerne. Den første gang i Ventilen Aalborg skal du komme én halv time før. Her vil to af vores frivillige tage imod dig, og I vil her snakke om, hvorvidt Ventilen er det rigtige sted for dig.

Kommende aktiviteter

De frivillige i Ventilen Aalborg planlægger forskellige aktiviteter med inputs fra, hvad de unge måtte have af ønsker. Tjek altid kalenderen inden du tager af sted. Nogle gange koster det en lille smule og andre gange beder vi jer tage f.eks. varmt tøj med. Hvis du har spørgsmål til en aktivitet kan du altid skrive til de frivillige på aalborg@ventilen.dk.


Følg os på Facebook

På vores Facebook-side kan du se, hvad vi laver af aktiviteter, og finde andre spændende sager fra og om Ventilen Aalborg. For at være helt sikker på, hvad vi skal lave næste gang, vi har åbent, så kig i vores aktivitetskalender her på hjemmesiden. I øvrigt, så tager vi aldrig billeder af dem, der ikke har lyst, og vi tagger dig selvfølgelig heller ikke på Facebook.

Find vej

Adresse:

Danmarksgade 52

9000 Aalborg

Telefon: 42 46 10 51

E-mail: aalborg@ventilen.dk

CVR-nummer: 30037480

Åbningstider:

Søndag: 15-18

Mandag: 17.30-20.30

Ved din første gang i Ventilen Aalborg, skal du komme på en søndag kl. 14:30.

Bliv frivillig

Mødestedet er for unge, der føler sig ensomme og ofte har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære i et rart fællesskab, der skal styrke de unges selvværd og selvtillid. Vi laver forskellige aktiviteter sammen med de unge og motiverer dem samtidig til at etablere gode relationer med hinanden, og giver dem modet til at skabe sig et netværk udenfor mødestedet.

Er du mellem 18-30 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Derfor kalder vi det et mødested og ikke et værested, som mere er et sted, hvor man kommer for “at være”. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Det er mobbefri zone, hvor der er plads til, at man kan komme til at træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for “kost og motion sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se i kalenderen, hvad der er planlagt af aktiviteter.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. Læs mere om det i Ventilens metoder.

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for de andre unge. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan finde de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet, og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage imod alle unge, da der er problemer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge. Fælles for både mødestederne og KOMsammen er, at vi desværre ikke kan hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stopper.

Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.