Ventilen Aalborg

Velkommen i Ventilen Aalborg

I Ventilen kan du være den, du er. Vi frivillige sørger for, at alle er med i fællesskabet, og at alle bliver set og hørt. Alle de unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden, så du er ikke alene. Der er mange, som har det ligesom dig.

Ventilen Aalborg er et sted, fyldt med søde og rare mennesker som sætter fællesskabet i højsædet. Du får nogen at dele livets små og store ting med, nogen at spille spil, tage i biografen med, eller gå en tur langs havnen eller i en af Aalborgs mange skønne parker. Vi hygger os sammen, så du kan få styrket din selvtillid eller få øvet nogle sociale kompetencer, du synes er svære i dagligdage. Om mandagen laver vi altid mad sammen og hygger med at handle ind, lave maden og selvfølgelig nyde maden i godt selskab med hinanden.

Vi glæder os til at møde dig i Ventilen Aalborg!

Ventilen Aalborg afholdte årsmøde den 7. maj 2024. Du kan læse referatet fra årsmødet HER

Hvordan kommer jeg i gang?

Det første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Praktisk info

Ventilen Aalborg er for unge i alderen 15-25 år, og alle er der, fordi de gerne vil føle sig mindre ensomme. De frivillige er 17-35 år. Hvis du har andre store udfordringer end ensomhed, er mødestedet måske ikke lige stedet for dig, men det snakker vi med dig om den første gang.

Den første gang

Første gang du kommer i mødestedet, skal du møde op en halv time, før den normale åbningstid. Her tager to frivillige imod dig, og sammen snakker I om, hvorvidt mødestedet er det rette tilbud for dig.  Du må gerne blive fulgt hen til mødestedet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke give besked om, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det.

Kommende aktiviteter

De frivillige i Ventilen Aalborg planlægger forskellige aktiviteter med inputs fra, hvad de unge måtte have af ønsker. Tjek altid kalenderen inden du tager af sted. Nogle gange koster det en lille smule og andre gange beder vi jer tage f.eks. varmt tøj med. Hvis du har spørgsmål til en aktivitet kan du altid skrive til de frivillige på aalborg@ventilen.dk.


Følg os på Facebook

På vores Facebook-side kan du se, hvad vi laver af aktiviteter, og finde andre spændende sager fra og om Ventilen Aalborg. For at være helt sikker på, hvad vi skal lave næste gang, vi har åbent, så kig i vores aktivitetskalender her på hjemmesiden. I øvrigt, så tager vi aldrig billeder af dem, der ikke har lyst, og vi tagger dig selvfølgelig heller ikke på Facebook.

Find vej

Adresse:

Danmarksgade 52

9000 Aalborg

Telefon: 42 46 10 51

Telefonen er åben i mødestedets åbningstid. Derudover er du velkommen til at ringe til Ventilens sekretariat på 70 208 308 mandag-fredag kl. 10-16.

E-mail: aalborg@ventilen.dk

CVR-nummer: 30037480

Kontakt tilbuddet hvis du har spørgsmål til tilgængelighed for personer med fysisk handicap.

Åbningstider:

Søndag: 12.00-15.00

Ved din første gang i Ventilen Aalborg, skal du komme en halv time før. Om søndagen er det kl. 11:30.

Mandag: 17.45-20.45

Ved din første gang i Ventilen Aalborg, skal du komme en halv time før. Om mandagen er det kl. 17.15.

Indgangen til mødestedet er oppe ad trappen længst til højre med den mindre dør. Her kan du ringe eller banke på. Du kan se indgangen via billedet til højre.

Bliv frivillig

Mødestedet er for unge, der føler sig ensomme og ofte har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære i et rart fællesskab, der skal styrke de unges selvværd og selvtillid. Vi laver forskellige aktiviteter sammen med de unge og motiverer dem samtidig til at etablere gode relationer med hinanden, og giver dem modet til at skabe sig et netværk udenfor mødestedet.

Er du mellem 17-35 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den Ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se, hvilke aktiviteter der planlagt i kalenderen

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen.
Det er altså et mødested og ikke et værested, hvor man kun kommer for ”at være”. Der er selvfølgelig plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet forventer vi, at du forholder dig til de andre og deltager aktivt i fællesskabet – ligesom man gør med venner og kammerater. Idéen med mødestedet er, at det er øverum, hvor du kan være sammen med andre unge, skabe relationer og prøve dig selv af i det sociale. Det er en mobbefri zone, hvor der er plads til, at man komme til at træde ved siden af.

Mødestedet er for unge på 15-25 år, der føler sig ensomme, og hvor ensomheden er ens primære problem. Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.
Ventilens mødesteder er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for ”Kost og Motion Sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed. Aktiviteterne i KOMsammen inspirerer til en sundere livsstil, men er altid på et niveau, hvor alle kan være med. Du behøver ikke være god til sport eller vide noget om kost og motion for at kunne komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser og en gang i mellem få lidt sved på panden. Typiske aktiviteter i KOMsammen er sund madlavning eller en form for bevægelse, der spænder vidt fra en gåtur til klatring.

KOMsammen er for unge på 15-30 år, der kender til ensomhed, og har lyst til at skabe sundere vaner for sig selv. Se, om vi har et KOMsammen-tilbud tæt på dig
Ventilens KOMsammen-tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud bygger på et ung-til-ung princip, hvor de frivillige tilbyder andre frivillige et sted, hvor de kan være sammen, snakke med hinanden og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der er aktiviteter eller noget at give sig til, hver gang de unge mødes. Alle Ventilens tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark.

Læs mere om Ventilens metoder.

Første gang du komme i er Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for andre unge. Her vil du blive taget i mod af et par frivillige, der fortæller dig mere om tilbuddet og Ventilen, du får mulighed for at sige noget om dig selv, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig. Du må gerne blive fulgt hen til tilbuddet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det. Du kan finde de lokale åbningstider og e-mailadresse ved at klikke på det enkelte tilbud her.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte vores sekretariat i København:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage i mod alle unge, da der er udfordringer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.
Både mødesteder og KOMsammen kan desværre ikke hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine eller andres muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.
Hverken mødesteder eller KOMsammen har mulighed for at hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

Har du spørgsmål eller brug for at vide mere om, hvem vi kan tage i mod i Ventilens tilbud, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i København på:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle Ventilens tilbud er som udgangspunkt gratis, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 30-50 kr. Hvis der er brugerbetaling til en aktivitet, vil altid fremgå af kalenderen på det lokale tilbuds hjemmeside og blive meldt ud på den lokale Facebookside på forhånd.