Ensomhed er den følelse, der opstår, når du ikke får opfyldt dine sociale behov. Og det kan der være rigtig mange grunde til.

Det kan være, at du ikke føler dig helt fortrolig med eller forstået hos dine venner. Måske har du mistet nogen i din familie, men har ingen at snakke med det om. Måske har du svært ved at komme i kontakt med andre, fordi du er genert eller indadvendt. Mange unge føler sig ensomme igennem en længere periode.

Det gør ondt, og det kan føles uoverskueligt at komme ud af ensomheden, men det er heldigvis ikke umuligt.

Ventilen er et trygt sted, hvor du kan være den, du er, og få nogle gode oplevelser sammen med andre unge.

Unge fortæller

Her kan du møde nogle af de unge, der har haft glæde af Ventilen.

Se om vi har et tilbud i nærheden af dig

Mødested

Mødestedet er for dig, der er 15-25 år, føler dig ensom og har lyst til at lave sjove og hyggelige ting sammen med andre unge. For at komme i et mødested skal ensomhed være det problem, der fylder mest hos dig.

KOMsammen

KOMsammen er for dig, der er mellem 15 og 30 år og kender til følelsen af ensomhed. Vi bevæger os og laver sund mad sammen. Du behøver ikke være i god form, men du skal være frisk på at få lidt sved på panden sammen med andre unge.

Se om vi har et tilbud i nærheden af dig

Videoer om ensomhed

Elever fra Skuespillerskolen Ophelia har fortolket nogle af de unge fra Ventilens oplevelser. Denne film handler om, hvordan social angst kan føles.

Hvor længe kan du holde vejret? Hver femte ung har svært ved at tale med sine venner om svære ting, og det kan føles enormt ensomt. I videoen her får helt almindelige gymnasieelever luft for det, de ellers aldrig har fortalt nogen.

Mange unge synes, at gruppedannelse det værste, der findes. Her viser elever fra Skuespillerskolen Ophelia, hvordan en af Ventilens unge oplever det.

Hvad sker der i Ventilen?

Størstedelen af Ventilens aktiviteter foregår i de lokale ventiler. Det er forskelligt fra gang til gang, hvad vi laver, men der er altid en aktivitet på programmet.

Det er de frivillige og unge, der i fællesskab bliver enige om, hvad der skal i kalenderen.

En gang om året holder vi sommertur for unge fra hele landet.

Ventilen har to slags tilbud:

Mødesteder

I mødestederne er madlavning og fællesspisning, biografture og brætspil tit på programmet. Vi tager også på forskellige udflugter eller til arrangementer sammen.

Mødestederne er for unge fra 15-25 år.

KOMsammen

I KOMsammen handler aktiviteterne om at røre sig på en måde, hvor alle kan være med. Derudover laver vi sund og lækker mad, som vi spiser sammen.

KOMsammen er for unge fra 15-30 år.

Hvor kan du finde os?

Find ud af, hvilket af vores 20 tilbud ligger tættest på dig ved at klikke på kortet

Titeladresse
Aalborg v/ KFUM og KFUK Danmarksgade 52 9000 Aalborg
Aarhus FOLKESTEDET Carl Blochs Gade 28 8000 Aarhus C
Esbjerg Exnersgade 4 6700 Esbjerg
Frederikshavn Skolegade 6, 3. sal 9900 Frederikshavn
Gentofte Melchiorsvej 13 2920 Charlottenlund
Herning Huset no. 7 Nørregade 7 7400 Herning
Hillerød Buevej 1 3400 Hillerød
Holbæk KOMsammen Multihuset Isefjord Kalundborgvej 133 4300 Holbæk
Kolding KOLDING SELVHJÆLP Banegårdspladsen 2, 2 6000 Kolding
København Nørrebrogade 14d 2200 København N
Næstved Farimagsvej 16, 1. sal. 4700 Næstved
Odense Kongensgade 72, 1.sal Odense, Danmark
Randers KOMsammen Kirketorvet 2A, 8900 Randers C, Denmark
Roskilde C/O KFUK Blågårdsstræde 17 4000 Roskilde
Slagelse KOMsammen Bjergbygade 20c 4200 Slagelse
Sønderborg Løngang 29 6400 Sønderborg
Vejle Foreningernes Hus - Vissingsgade 31 7100 Vejle
Viborg c/o De Frivilliges Hus Vesterbrogade 1 8800 Viborg

Almindelige spørgsmål

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Det ikke er et sted hvor du kommer for “at være”, og derfor er det ikke et værested, men nærmere et mødested. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Du bliver ikke dømt ude, selvom du skulle træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

KOMsammen står for Kost Og Motion sammen. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

I Ventilens tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab. Du kan læse mere om, hvad den ventil, der ligger i nærheden af dig, har planlagt i den næste tid i kalenderen på den lokale tilbudsside. Find din lokale ventil, ved hjælp af kortet.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivillige i mødestedernes primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. I KOMsammen hjælper de frivillige med at arrangere aktiviteter, der har fokus på kost eller motion, og hvor de unge får mulighed for at røre sig.  

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time før de åbner. Du behøver ikke fortælle os, at du kommer i forvejen, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan læse mere om de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig. I Ventilen kan vi desværre ikke tage imod alle unge. Vores frivillige er ikke klædt på til at tage imod unge, der har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Vi kan heller ikke tage imod unge med et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer. Du kan læse mere om hvem, der kan komme i de enkelte tilbud her. Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

Vi kan desværre ikke tage imod alle unge. Dette skyldes, at vores frivillige ikke er uddannede til det. Du kan ikke komme i Ventilen, hvis du har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, eller hvis du har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.