Ventilen Frederikshavn

Velkommen i Ventilen Frederikshavn

I Ventilen kan du være den, du er. Vi frivillige sørger for, at alle er med i fællesskabet, og at alle bliver set og hørt. Alle de unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden, så der er mange, der har det ligesom dig.

Ventilen Frederikshavn er et sted, hvor der er søde mennesker at hænge ud med. Du får nogen at dele små og store ting med og nogen at spille spil, tage i biografen eller en tur i skoven med. Vi hygger os sammen, så du kan få styrket din selvtillid eller få øvet nogle af de sociale ting, du synes er svære.

Vi glæder os til at møde dig!

Vi åbner igen! Tjek hvornår på vores Facebook side eller i kalenderen længere nede 🙂

Ventilen Frederikshavn har afholdt årsmøde 2020. Du kan læse referatet fra årsmøde HER 

Hvordan kommer jeg i gang?

Første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Rent praktisk

Mødestedet er for unge i alderen 15-25, der gerne vil føle sig mindre ensomme. Hvis du har andre store udfordringer end ensomhed som for eksempel svær angst eller personlighedsforstyrring, er mødestedet måske ikke det helt rigtige dig, men du er velkommen til at komme alligevel, så tager vi en snak om det.

Første gang

Du behøver ikke fortælle os, du kommer, men du må gerne. Den første gang skal du komme en halv time før de andre unge. To frivillige tager imod dig og I snakker om, hvorvidt det er det rigtige tilbud for dig.

Se, hvad vi har i kalenderen

De unge og de frivillige finder sammen ud af, hvad vi skal lave. Under hvert enkelt aktivitet kan du se, om du fx skal have varmt tøj på, eller hvis det koster en lille smule at være med. Hvis du alligevel har spørgsmål til en aktivitet kan du altid skrive til de frivillige på frederikshavn@ventilen.dk.

De frivillige i Ventilen Frederikshavn


Følg med på Facebook

På vores Facebook-side kan du læse og se billeder fra, hvad vi har lavet de forrige gange, og få besked dagen inden der er åbent igen. Vi opdaterer også løbende kalenderen på siden her, så vil du se lidt fremad, så følg med i vores aktivitetskalender. Vi tager aldrig billeder af unge, der ikke har lyst, og vi tagger selvfølgelig heller aldrig, så der dukker ikke lige pludselig billeder op af dig, hverken på facebook eller på hjemmesiden.

Find vej

Adresse:

Skolegade 6, 3. sal

9900 Frederikshavn

Telefon:  50 57 14 68

E-mail: frederikshavn@ventilen.dk

Telefonen er kun åben, når mødestedet er åbent, så send os hellere en mail.

NB: Kontakter du os på mail, vil det til i den periode, hvor tilbuddet er lukket, være en ansat på Ventilens sekretariat, der tjekker tilbuddets mails.

Åbningstider:

Søndage kl 13:00-16:00. Første gang du kommer skal du være her en halv time før åbning til en indledende snak med de frivillige, altså kl 12:30.

Bliv frivillig

Vi kan altid blive flere frivillige her i Ventilen Frederikshavn, så hvis du føler, du har overskud til at gøre en forskel for ensomme unge, er du mere end velkommen til at skrive til os. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære i mødestedet. Vi planlægger og laver forskellige aktiviteter sammen med de unge og motiverer dem samtidig til at etablere gode relationer og giver dem modet til at skabe sig et netværk udenfor mødestedet. Du skal bare komme som dig selv, have en positiv tilgang til tingene og være klar på at snakke med de unge. Det er et rigtig hyggeligt frivilligarbejde, og du får mulighed for organisatorisk arbejde, spændende kurser og en masse erfaring.

Er du mellem 18-30 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Derfor kalder vi det et mødested og ikke et værested, som mere er et sted, hvor man kommer for “at være”. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Det er mobbefri zone, hvor der er plads til, at man kan komme til at træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for “kost og motion sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se i kalenderen, hvad der er planlagt af aktiviteter.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. Læs mere om det i Ventilens metoder.

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for de andre unge. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan finde de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet, og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage imod alle unge, da der er problemer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge. Fælles for både mødestederne og KOMsammen er, at vi desværre ikke kan hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stopper.

Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.