Ventilen Vejle

Velkommen i Ventilen Vejle

Ventilen er et mødested for unge i alderen 15-25 år, der føler sig ensomme. Her kan man møde andre unge i samme situation og blive en del af et fællesskab. De unge som kommer i Ventilen, har forskellig baggrund – nogle arbejder eller er under uddannelse, mens andre går ledige eller er sygemeldte. Fælles for dem er, at de kæmper med ensomhed i deres hverdag og har lyst til at gøre noget for at bryde det. Mødestedet drives af frivillige i alderen 17-35 år, som hjælper med at planlægge aktiviteter og sikrer, at der er gode og trygge rammer for at skabe fællesskab og nye venskaber.

Aktiviterne kan være meget forskellige, men kan eksempelvis være, at vi laver mad sammen, går en tur, spiller spil, ser en film eller hvad end de unge i unge-gruppen godt kunne tænke sig. Aktiviteterne er altid planlagt på forhånd, og du kan se hvad vi skal lave fra gang til gang i vores kalender. Her fremgår det også, hvilke frivillige der er på vagt, og om aktiviteten koster en lille smule (der er egenbetaling til maddage, og større arrangementer).

Vi glæder os til at møde dig!

Vi holder åbent om onsdagen kl. 18.00-20.00 (Tjek altid kalenderen). 

Hvis du er ny i Ventilen, så skal du komme kl. 17.30.

Vi glæder os til at se dig!

Ventilen Vejle har afholdt årsmøde d. 12. april 2023. Du kan læse referatet HER

Hvordan kommer jeg i gang?

Første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Rent praktisk

Ventilen Vejle er for unge i alderen 15-25 år, der føler sig ensomme i hverdagen. De frivillige du vil møde i Ventilen Vejle er mellem 17- 35 år.

Første gang

Hvis det er første gang, du kommer hos Ventilen, skal du komme kl 17.30, så vi kan få os en lille snak om dig og Ventilen. Hvis du har andre store udfordringer end ensomhed, er mødestedet måske ikke lige stedet for dig, men det snakker vi med dig om den første gang. Samtalen skal du tage alene med vores frivillige – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke give besked, inden du kommer. 

Se, hvad vi har i kalenderen

De unge og de frivillige i tilbuddet finder sammen ud af, hvad vi skal lave. Under hvert enkelt aktivitet kan du se, om du fx skal have varmt tøj på, eller hvis det koster en lille smule at være med. Hvis du alligevel har spørgsmål til en aktivitet kan du altid skrive til de frivillige på vejle@ventilen.dk.


Følg med på Facebook

På vores Facebook-side kan du se lidt om, hvad vi laver, og lære de frivillige lidt at kende. Hvis du vil være helt sikker på, hvad vi skal lave næste gang, så følg med i vores aktivitetskalender. Vi tager aldrig taget billeder af unge, der ikke har lyst, og vi tagger selvfølgelig heller aldrig.

Find vej

Adresse:

Foreningernes Hus

Vissingsgade 31

7100 Vejle

Telefon: 50 59 01 05

Telefonen er åben i tilbuddets åbningstid. Derudover er du velkommen til at ringe til Ventilens sekretariat på 70 208 308 mandag-fredag kl. 10-16.

E-mail: vejle@ventilen.dk

Åbningstider:

18.00-20.00

Kontakt tilbuddet hvis du har spørgsmål til tilgængelighed for personer med fysisk handicap.

Første gang du kommer, skal du være der kl. 17.30. Du bliver taget imod af to frivillige, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig.

Bliv frivillig

Mødestedet er for unge, der føler sig ensomme og har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære, der skal styrke de unges selvværd og selvtillid. Vi laver forskellige aktiviteter sammen med de unge og motiverer dem samtidig til at etablere gode relationer og giver dem modet til at skabe sig et netværk udenfor mødestedet.

Er du mellem 17-35 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Almindelige spørgsmål

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Det ikke er et sted hvor du kommer for “at være”, og derfor er det ikke et værested, men nærmere et mødested. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Du bliver ikke dømt ude, selvom du skulle træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

KOMsammen står for Kost Og Motion sammen. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

I Ventilens tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab. Du kan læse mere om, hvad den ventil, der ligger i nærheden dig, har planlagt i den næste tid i kalenderen her. Fra kalenderen kan du også klikke dig videre til den enkelte ventils egen side og læse nærmere.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivillige i mødestedernes primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. I KOMsammen hjælper de frivillige med at arrangere aktiviteter, der har fokus på kost eller motion, og hvor de unge får mulighed for at røre sig.  

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time før de åbner. Du behøver ikke fortælle os, at du kommer i forvejen, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan læse mere om de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig. I Ventilen kan vi desværre ikke tage imod alle unge. Vores frivillige er ikke klædt på til at tage imod unge, der har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Vi kan heller ikke tage imod unge med et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer. Du kan læse mere om hvem, der kan komme i de enkelte tilbud her. Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

Vi kan desværre ikke tage imod alle unge. Dette skyldes, at vores frivillige ikke er uddannede til det. Du kan ikke komme i Ventilen, hvis du har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, eller hvis du har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.