Ventilen København

Velkommen i Ventilen København

I Ventilen kan du være den, du er. Vi frivillige sørger for, at alle er med i fællesskabet, og at alle bliver set og hørt. Alle de unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden, så der er mange, der har det ligesom dig.

Ventilen København er et sted, hvor der er søde mennesker at hænge ud med. Du får nogen at dele små og store ting med og noget at spille spil, tage i biografen eller en tur i skoven med. Vi hygger os sammen, så du kan få styrket din selvtillid eller få øvet nogle af de sociale ting, du synes er svære. Om onsdagen har vi maddag, hvor vi handler ind, laver mad og spiser sammen. Hver søndag laver vi som regel en aktivitet ud af huset, fx på skøjtebanen, tager på museer eller en gåtur rundt om søerne.

VI glæder os til at møde dig i Ventilen København!

Den 29. april 2021 har Ventilen København afholdt årsmøde. Du kan læse referatet HER.

Hvordan kommer jeg i gang?

Det første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Praktisk info

Ventilen København er for unge i alderen 15-25, og alle er der, fordi de gerne vil føle sig mindre ensomme. De frivillige er mellem 18-30 år. Hvis du har andre store udfordringer end ensomhed, er mødestedet måske ikke lige stedet for dig, men det snakker vi med dig om den første gang.

Den første gang du kommer

Hvis du ikke har været i Ventilen Købehavn før, skal du komme første gang i mødetstedet søndag kl. 12.15. Her vil to frivillige tage imod dig og tage en lille snak om, hvorvidt Ventilen er det rigtige sted for dig. Du behøver ikke fortælle os på forhånd, om du kommer, men du må gerne. Du skal tage snakken med de frivillige alene – også selvom du er under 18 år. 

Kommende aktiviteter i Ventilen København

De frivillige i Ventilen København planlægger forskellige aktiviteter hver måned med inputs fra de unge. Tjek altid kalenderen inden du tager af sted – der vil der stå, om det koster noget at være med og andet praktisk info. Hvis du har spørgsmål til en aktivitet, kan du altid skrive til de frivillige på koebenhavn@ventilen.dk.


Følg med på Facebook

På vores Facebook-side kan du se, hvad vi laver af aktiviteter. Hvis du vil være helt sikker på, hvad vi skal lave næste gang vi har åbent, så kig i vores kalender her på hjemmesiden. Vi tager aldrig billeder af dem, der ikke har lyst, og vi tagger dig selvfølgelig heller ikke på Facebook.

Find vej

Adresse:

Nørrebrogade 14D
(2. baggård, om hjørnet th., kælderen)
2200 København N

Koden til begge døre er 1337

Telefon:  28 37 47 71

E-mail: koebenhavn@ventilen.dk

Vi har altid mobilen tændt i åbningstiden, hvor du er velkommen til at ringe eller sende os en SMS.

Åbningstider:

Onsdag 17 – 20.30
Søndag 13 – 16

Første gang du kommer, skal du være der på en søndag og allerede kl. 12:15. Så tager vi en kort samtale inden de andre kommer 🙂

Find vej til Ventilen København

Bliv frivillig

Mødestedet er for unge, der føler sig ensomme og har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære, der skal styrke de unges selvværd og selvtillid. Vi laver forskellige aktiviteter sammen med de unge og motiverer dem samtidig til at etablere gode relationer og giver dem modet til at skabe sig et netværk udenfor mødestedet.

Er du mellem 18-30 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Almindelige spørgsmål

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Det ikke er et sted hvor du kommer for “at være”, og derfor er det ikke et værested, men nærmere et mødested. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Du bliver ikke dømt ude, selvom du skulle træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

KOMsammen står for Kost Og Motion sammen. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

I Ventilens tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab. Du kan læse mere om, hvad den ventil, der ligger i nærheden dig, har planlagt i den næste tid i kalenderen her. Fra kalenderen kan du også klikke dig videre til den enkelte ventils egen side og læse nærmere.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivillige i mødestedernes primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. I KOMsammen hjælper de frivillige med at arrangere aktiviteter, der har fokus på kost eller motion, og hvor de unge får mulighed for at røre sig.  

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time før de åbner. Du behøver ikke fortælle os, at du kommer i forvejen, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan læse mere om de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig. I Ventilen kan vi desværre ikke tage imod alle unge. Vores frivillige er ikke klædt på til at tage imod unge, der har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Vi kan heller ikke tage imod unge med et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer. Du kan læse mere om hvem, der kan komme i de enkelte tilbud her. Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

Vi kan desværre ikke tage imod alle unge. Dette skyldes, at vores frivillige ikke er uddannede til det. Du kan ikke komme i Ventilen, hvis du har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, eller hvis du har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.