Gensyn med Gentofte

Efter et halvt års pause er Ventilen Gentofte åbnet igen, og første aften gik over al forventning – takket være en artikel i lokalavisen.

De havde indstillet sig på, at der nok ikke ville komme nogen unge den første aften, men takket være et interview med formand Philip i lokalvisen Villabyerne, dukkede tre unge op og sammen med de frivillige, havde de en rigtig hyggelig aften.

I alle tre tilfælde havde forældrene læst artiklen i lokalavisen og opfordret deres unge mennesker til at give Ventilen en chance.  Og det er kasserer Sean glad for.

”Det var virkelig hyggeligt. De var alle tre så åbne og hyggede sig med hinanden. Og en af dem spurgte os allerede til råds om noget henne i skolen. Det er fedt at være tilbage igen,” siger han begejstret.

På programmet var Ludo, Uno og masser af snak.

Mødestedet i Gentofte har været på hold, fordi der sidste sommer pludselig var et stort frafald i frivilliggruppen. Kun to frivillige, Sean og Philip, fortsatte og har knoklet for at få nye kollegaer. Og det har i dén grad båret frugt, således at gruppen nu består af hele 11 frivillige.

Fokus ligger nu på at få endnu flere unge til at komme i det genåbnede mødested, og her er besøg på skoler og gymnasier især et værktøj, de frivillige bruger.

”Vi snakker meget med skolepsykologer og studievejledere. Det er vigtigt, de ved, Ventilen eksisterer, så de kan sende unge ned til os,” som Sean siger.

Ventilen Gentofte har åbent hver mandag, og hver anden gang står der madlavning på programmet.