Ventilen er en frivillig social ungdomsorganisation, der har til formål at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Vi driver tilbud landet over for unge, der føler sig ensomme, og derudover arbejder vi for at skabe og formidle viden om unges ensomhed og redskaber til at arbejde med problemet.
Ventilen har ingen tilknytning til partipolitik, religion eller lignende.

 

Paraplyorganisation

Ventilen Danmark er en landsdækkende paraplyorganisation for 22 lokale tilbud fordelt over 20 byer. Alle de lokale foreninger er afhjælpende tilbud til unge, der føler sig ensomme.  I landsorganisationen yder vi støtte til  de lokale foreninger i form af kvalitetssikring og udvikling, hvilket sker i de nationale udvalg og via det fælles sekretariat., Mere konkret får de lokale tilbud hjælp og sparring til blandt andet synlighedsarbejde,  uddannelse og fundraising.

 

 

Viden og redskaber

Ud over arbejdet i de lokale tilbud, hvor fokus mest er på at afhjælpe ensomhed, arbejder Ventilen Danmark også for at skabe og udbrede viden om unges ensomhed og redskaber til at arbejde med problemet. Det gør vi bl.a. med Netwerk, hvor vi efteruddanner undervisere på ungdomsuddannelserne, og i Ventilen Fortæller, hvor vi rejser rundt i landet og holder oplæg om ungdomsensomhed og fællesskaber.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required

Ofte stillede spørgsmål om Ventilen

Ventilen er en frivillig social organisation, der er finansieret af offentlige midler, private fonde, donationer og medlemsskaber. Du kan læse mere om vores økonomi her.

Ventilen har en bestyrelse, der består af unge, frivillige, og et sekretariat, der står for den daglige drift. Ventilens øverste myndighed er årsmødet. Her kan du læse mere om, hvordan Ventilen er struktureret.

Det er utrolig vigtigt for os, at det er en god oplevelse at komme i Ventilen eller at være i kontakt med nogle af vores frivillige eller ansatte. Derfor vil vi selvfølgelig meget gerne høre fra dig, hvis du har haft en dårlig oplevelse, eller hvis der er noget, du synes, kunne være bedre. Du kan ringe til sekretariatet hverdage mellem 10-16 på 70 208 308 eller skrive en mail til info@ventilen.dk.