KOMsammen Silkeborg

Velkommen i KOMsammen Silkeborg

KOMsammen Silkeborg er for dig, som er mellem 15 og 30 år og savner et fællesskab med andre unge. Vores frivillige står for at skabe trygge rammer, hvor du kan møde andre unge gennem aktiviteter såsom madlavning og bevægelse. I KOMsammen Silkeborg er der plads til alle unge, hvad end du allerede kan løbe en halvmarathon eller højst løber efter bussen.

De unge, der kommer hos os, kender alle til følelsen af ensomhed, og alle har lyst til at spise sundt og få sved på panden sammen med jævnaldrende. Vi frivillige sørger for, at alle er en del af fællesskabet, og vi planlægger sammen, hvad vi skal lave.

Vi glæder os til at møde dig!

KOMsammen Silkeborg genåbner MANDAG DEN 11. MARTS 2024 KL. 18.00-20.00.
Vi glæder os til at se dig i Frivilligcenter Silkeborg i til en hyggelig og sjov aften!

OBS: Hvis det er din første gang i Komsammen Silkeborg, skal du komme kl. 17.30, så vi kan lære hinanden lidt at kende og få en kort snak.

KOMsammen Silkeborg afholdt årsmøde den 25. april 2024. Du kan læse referatet fra årsmødet HER

Hvordan kommer jeg i gang?

Det første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I KOMsammen er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Det praktiske

KOMsammen er for unge i alderen 15-30 år, der føler sig ensomme. De frivillige er 17-35 år. Du skal have lyst til at lave sund mad og få sved på panden sammen med de andre.

Den første gang

Første gang du kommer i KOMsammen, skal du møde op en halv time, før de åbner for andre unge. Her vil du blive taget i mod af et par frivillige, og sammen snakker I om, hvorvidt KOMsammen er det rette tilbud for dig.  Du må gerne blive fulgt hen til tilbuddet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke give besked om, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det.

Se, hvad vi har i kalenderen

I KOMsammen Silkeborg er det ofte de frivillige og de unge, som sammen finder ud af, hvad vi skal lave, når vi har åbent. Under hver aktivitet i kalenderen kan du se, om f.eks. skal have varmt tøj på, eller om det koster en lille smule at være med. Hvis du har spørgsmål til en aktivitet, kan du altid skrive til os både på Facebook og komsammen_silkeborg@ventilen.dk.


Følg med på Facebook

På vores Facebook-side kan du se lidt om, hvad vi laver, og lære de frivillige lidt at kende. Hvis du vil være helt sikker på, hvad vi skal lave næste gang, så følg med i vores aktivitetskalender. Vi tager aldrig taget billeder af unge, der ikke har lyst, og vi tagger selvfølgelig heller aldrig.

Find vej

Adresse:

Frivilligcenteret Silkeborg,
Estrupsgade 4, 1 sal,
8600 Silkeborg

E-mail:
komsammen_silkeborg@ventilen.dk

Telefon til Ventilen Danmarks sekretariat: 70 208 308

Telefonen er åben mandag-fredag kl. 10-16.

Kontakt tilbuddet hvis du har spørgsmål til tilgængelighed for personer med fysisk handicap.

Komsammen Silkeborg genåbner fra mandag d. 11 marts 2024.

Åbningstider:

Fra d. 11 marts har vi åbent mandage fra kl. 18.00-20.00 (Tjek altid kalenderen).

Er det første gang du kommer i KOMsammen Silkeborg skal du komme kl. 17.30, hvor du vil blive mødt af to frivillige, der vil tage en indledende snak med dig, for at finde frem til om KOMsammen er det rette tilbud for dig.

Bliv frivillig

Som frivillig i KOMsammen skal du have lyst til at hjælpe nogle unge, der føler sig ensomme, og som gerne vil have inspiration til en sundere livsstil. Sammen med de unge finder I på, hvilke aktiviteter I skal lave, og du er som frivillig med til at motivere de unge til at prøve kræfter med fysiske aktiviteter og madlavning, og til at styrke deres selvtillid og selvværd, så de på sigt kan danne gode relationer udenfor Ventilen.

Er du mellem 17-35 år?

Kan du bruge 25 timer om måneden?

Har du lyst til at hjælpe unge ind i fællesskabet?

Opslagstavle

Nothing found.

Almindelige spørgsmål

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen. Det ikke er et sted hvor du kommer for “at være”, og derfor er det ikke et værested, men nærmere et mødested. Selvfølgelig er der plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet er det ligesom med venner eller kammerater. Du er nødt til at forholde dig til de andre, der er til stede. Det er netop tanken med mødestedet, at det er et øverum, hvor du kan være sammen med andre, skabe relationer og øve dig i det sociale. Du bliver ikke dømt ude, selvom du skulle træde ved siden af. Mødestedet er et sted, hvor du deltager aktivt i fællesskabet.

KOMsammen står for Kost Og Motion sammen. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed og ønsker sig en sundere livsstil. Aktiviteterne i KOMsammen er på et niveau, så alle kan være med. Du behøver ikke at være god til sport eller vide noget om kost og motion for at komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser. De frivillige sørger for, at det er sjovt og trygt for alle.

I Ventilens tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab. Du kan læse mere om, hvad den ventil, der ligger i nærheden dig, har planlagt i den næste tid i kalenderen her. Fra kalenderen kan du også klikke dig videre til den enkelte ventils egen side og læse nærmere.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud er ung-til-ung-projekter, hvor de frivillige giver andre unge et sted, hvor de kan være sammen, snakke med og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, er en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivillige i mødestedernes primære opgave er at sørge for, at der altid er aktiviteter eller noget at give sig til, når de unge mødes. I KOMsammen hjælper de frivillige med at arrangere aktiviteter, der har fokus på kost eller motion, og hvor de unge får mulighed for at røre sig.  

Første gang du kommer i et af Ventilens tilbud, skal du komme en halv time før de åbner. Du behøver ikke fortælle os, at du kommer i forvejen, for der altid vil står et par frivillige klar til at tage imod dig. Du kan læse mere om de lokale tilbuds åbningstider her. De frivillige kan fortælle dig mere om tilbuddet og sammen snakker I om, hvad Ventilen er for noget, og om det er noget for dig. I Ventilen kan vi desværre ikke tage imod alle unge. Vores frivillige er ikke klædt på til at tage imod unge, der har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Vi kan heller ikke tage imod unge med et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer. Du kan læse mere om hvem, der kan komme i de enkelte tilbud her. Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at ringe til vores sekretariat på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller skrive en mail til os på info@ventilen.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

Vi kan desværre ikke tage imod alle unge. Dette skyldes, at vores frivillige ikke er uddannede til det. Du kan ikke komme i Ventilen, hvis du har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer, eller hvis du har en alvorlig psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Har du spørgsmål eller har brug for at vide mere om dette, er du velkommen til at kontakte sekretariatet på 70 208 308 mellem kl. 10-16 i hverdage eller sende en mail til info@ventilen.dk.