Selvhjælpsgruppe Nykøbing Falster

Velkommen i Ventilens selvhjælpsgruppe Nykøbing Falster

Ventilens selvhjælpsgrupper er vores helt nye tilbudstype, som er under opstart og udvikling. Derfor søger vi lige nu frivillige, som har lyst til at være med til at afholde det første forløb i foråret 2024.

Vil du være frivillig? Så læs mere her.

Når vi har en gruppe af frivillige klar, vil de tage imod dig, der kender til følelsen af ensomhed. Så føler du dig ensom, og vil du gerne tale med andre om dine følelser og oplevelser? Og samtidig blive klogere på, hvordan man kan finde en vej ud af ensomheden?

Så kontakt os på nykoebing_falster@ventilen.dk med henblik på at komme med i den første selvhjælpsgruppe.

Vi glæder os til at møde dig!

Planen er, at selvhjælpsgruppen i Nykøbing Falster kommer til at mødes om onsdagen i løbet af sommeren 2024, men hold øje med kalenderen.

I selvhjælpsgruppen mødes den samme gruppe af unge én gang om ugen i et forløb på 12 uger. Sammen udforsker I ensomheden gennem samtaler og øvelser, som skal hjælpe jer med at blive klogere på den ensomhed, I føler. I løbet af de 12 uger vil I lære hinanden at kende, have samtaler om ensomhed, dele jeres oplevelser og erfaringer med hinanden og snakke om, hvad næste skridt kan være for at komme ud af ensomheden.

Hvordan kommer jeg i gang?

Første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilens selvhjælpsgrupper er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Rent praktisk

Selvhjælpsgruppen er for unge i alderen 15-30 år, som alle er der, fordi de gerne vil føle sig mindre ensomme. De frivillige er 17-35 år. Ensomheden skal være den problematik, der fylder mest hos dig, og du skal have lyst til at tale om ensomheden og være motiveret for at arbejde med den.

Hvordan kommer jeg med i en gruppe?

Hvis du gerne vil være med i en selvhjælpsgruppe, skal du sende en mail til nykoebing_falster@ventilen.dk. Vi vil herefter arrangere en samtale med dig, hvor vi snakker om, hvad selvhjælpsgruppeforløbet indebærer, hvornår næste forløb starter og hvorfor du gerne vil være med – så vi sammen kan finde ud af, om det er det rette tilbud for dig.

Se, hvad vi har i kalenderen

Et forløb i en selvhjælpsgruppe varer 12 uger, hvor gruppen mødes én gang om ugen. I kalenderen kan du se nuværende og kommende forløb. Hvis en selvhjælpsgruppe allerede er startet, er det desværre ikke muligt at komme med i den, men du kan kontakte os med henblik på at komme med i den næste.

De frivillige i Ventilens selvhjælpsgruppe Nykøbing Falster


Find vej

Adresse:
Guldborgsund Frivilligcenter
Banegårdspladsen 1A
4800 Nykøbing F

Email:
nykoebing_falster@ventilen.dk

Kontakt tilbuddet hvis du har spørgsmål til tilgængelighed for personer med fysisk handicap.

Hvornår starter selvhjælpsgruppen op?

Planen er, at det første forløb i Nykøbing Falster kører over sommeren 2024.
Gruppen mødes hver onsdag fra 17-19.

Skal du være med? Så send os en mail!

Bliv frivillig

Selvhjælpsgruppen er for unge, der føler sig ensomme og har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære i gruppen, hvor de unge får mulighed for at spejle sig i hinandens følelser og oplevelser.

Du står for at sætte samtaler og øvelser i gang i gruppen og sørger for at alle får mulighed for at sige noget. Du bliver selvfølgelig klædt på til, hvordan du faciliterer et selvhjælpsgruppeforløb inden start.

Er du mellem 17-35 år?

Kan du forpligte dig til et forløb på 4 måneder?

Vil du hjælpe unge med at finde vej ud af ensomheden?