Vil du være med til at skabe et godt fællesskab med andre unge, der kæmper med ensomhed? Så er du vores nye frivillig i Ventilen Sønderborg!

Som frivillig i Ventilen skal du være mellem 17-35 år, du skal have tid og overskud til at arbejde med en sårbar målgruppe, og du skal have lyst til at bidrage, så det hele “kører”. Det vil bl.a. sige, at vi har styr på økonomien, at alle vagter er dækket, og at hjemmesiden bliver opdateret. Sekretariatet står selvfølgelig altid klar til at hjælpe, når der er behov for det.

Ventilen er et trygt fællesskab

Sammen med de unge planlægger vi selv aktiviteterne. Det kan være brætspil, madlavning og fællesspisning, en tur på café, bowling eller andet. Kun fantasien sætter grænser! Nøgleordene er hygge, tryghed og gode oplevelser.

Som frivillige rådgiver vi ikke, men vi er positive rollemodeller og nogle, de unge kan spejle sig i. Du skal have mod på at kunne snakke på tomandshånd med en ung, hvis han eller hun har brug for det. Og du skal have lyst til at lære at arbejde med konflikthåndtering og gruppedynamikker. Du må gerne være studerende, men ikke være færdiguddannet indenfor det pædagogiske, psykologiske eller sociale felt. Grunden til det er netop, at Ventilen ikke er et rådgivende tilbud.

Her er der supervision og uddannelsesforløb

I Ventilen har vi tilknyttet en frivillig supervisor, der er uddannet psykolog, og som følger op på de svære ting, der kan opstå undervejs. Vi bliver superviseret fire-seks gange om året.

Inden din første vagt skal du have været på intro-kursus i vores eget tilbud og på national uddannelsesdag sammen med nye frivillige fra hele landet. Senere skal du på uddannelsesweekend, hvor du kommer til at følge op på det, du har lært det første halve års tid i Ventilen.

Vi forventer, at du deltager i vores månedlige frivilligmøder og supervision. Derudover vil vi rigtig gerne have, at du deltager i nogle nationale kurser, fora og møder, for det styrker samarbejdet i frivilliggruppen og gør dig endnu bedre i stand til at arbejde med de unge.

Er du vores nye frivillige?

Hvis det er noget for dig, så send din ansøgning til soenderborg@ventilen.dk.