Selvhjælpsgruppe Ballerup

Velkommen i Ventilens selvhjælpsgruppe Ballerup

Ventilens selvhjælpsgrupper er vores helt nye tilbudstype for dig, der kender til følelsen af ensomhed. Det er et afgrænset forløbet på 12 uger, hvor vi mødes én gang om ugen.

I Ventilen kan du være den, du er. Alle de unge, der kommer hos os, vil gerne have hjælp til at komme ud af ensomheden, så der er mange, der har det ligesom dig.

En gruppe af søde frivillige vil stå for forløbet i selvhjælpsgruppen – og de er klar til at tage imod dig, der kender til følelsen af ensomhed. Så føler du dig ensom, og vil du gerne tale med andre om dine følelser og oplevelser? Og samtidig blive klogere på, hvordan man kan finde en vej ud af ensomheden?

Så kontakt os på ballerup@ventilen.dk med henblik på at komme med i den første selvhjælpsgruppe.

Vi glæder os til at møde dig!

Selvhjælpsgruppen i Ballerup starter næste forløb d. 25. juni (tirsdage kl. 17-19). Du kan stadig nå at være med. 

I selvhjælpsgruppen mødes den samme gruppe af unge én gang om ugen i et forløb på 12 uger. Sammen udforsker I ensomheden gennem samtaler og øvelser, som skal hjælpe jer med at blive klogere på den ensomhed, I føler. I løbet af de 12 uger vil I lære hinanden at kende, have samtaler om ensomhed, dele jeres oplevelser og erfaringer med hinanden og snakke om, hvad næste skridt kan være for at komme ud af ensomheden.

Hvordan kommer jeg i gang?

Første skridt

Det kan være svært at indse, at man føler sig ensom, så hvis du har gjort det, er du allerede kommet langt. I Ventilens selvhjælpsgrupper er der andre unge, der har det som dig, og ligesom dig gerne vil ud af ensomheden.

Rent praktisk

Selvhjælpsgruppen er for unge i alderen 15-30 år, som alle er der, fordi de gerne vil føle sig mindre ensomme. De frivillige er 17-35 år. Ensomheden skal være den problematik, der fylder mest hos dig, og du skal have lyst til at tale om ensomheden og være motiveret for at arbejde med den.

Hvordan kommer jeg med i en gruppe?

Hvis du gerne vil være med i en selvhjælpsgruppe, skal du sende en mail til ballerup@ventilen.dk. Vi vil herefter arrangere en samtale med dig, hvor vi snakker om, hvad selvhjælpsgruppeforløbet indebærer, hvornår næste forløb starter og hvorfor du gerne vil være med – så vi sammen kan finde ud af, om det er det rette tilbud for dig.

Se, hvad vi har i kalenderen

Et forløb i en selvhjælpsgruppe varer 12 uger, hvor gruppen mødes én gang om ugen. I kalenderen kan du se nuværende og kommende forløb. Hvis en selvhjælpsgruppe allerede er startet, er det desværre ikke muligt at komme med i den, men du kan kontakte os med henblik på at komme med i den næste.

De frivillige i Ventilens selvhjælpsgruppe Ballerup


Find vej

Adresse:

Ungdomskulturhuset Vognporten
Sct. Jacobsvej 1E
2750 Ballerup

Email:
ballerup@ventilen.dk

Kontakt tilbuddet hvis du har spørgsmål til tilgængelighed for personer med fysisk handicap.

Hvornår starter selvhjælpsgruppen op?

Vi starter nye forløb op løbende.

Det næste forløb starter d. 25. juni. Gruppen mødes hver tirsdag fra 17-19.

Skal du være med? Så send os en mail!

Bliv frivillig

Selvhjælpsgruppen er for unge, der føler sig ensomme og har gjort det over længere tid. Som frivillig er du med til at skabe en tryg og rummelig atmosfære i gruppen, hvor de unge får mulighed for at spejle sig i hinandens følelser og oplevelser.

Du står for at sætte samtaler og øvelser i gang i gruppen og sørger for at alle får mulighed for at sige noget. Du bliver selvfølgelig klædt på til, hvordan du faciliterer et selvhjælpsgruppeforløb inden start.

Er du mellem 17-35 år?

Kan du forpligte dig til et forløb på 4 måneder?

Vil du hjælpe unge med at finde vej ud af ensomheden?