Ventilen søger frivillige igangsættere til selvhjælpsgruppe for unge, der føler sig ensomme

Vil du gøre en forskel for unge, der føler sig ensomme? Og samtidig være en del af et helt nyt tiltag?
Så bliv frivillig i Ventilens nyopstartede selvhjælpsgruppe.

I Ventilen hjælper vi unge ud af ensomhed i vores mange tilbud landet over. Lige nu er vi i gang med at udvikle en ny tilbudstype i Ballerup – nemlig selvhjælpsgrupper for unge, der oplever alvorlig ensomhed.

Selvhjælpsgrupperne skal faciliteres af frivillige, der vil hjælpe de unge med at blive klogere på den ensomhed, de føler.

Derfor søger vi løbende frivillige, som vil være med til at afvikle et eller flere forløb.

Som frivillig er det din opgave at sætte rammerne og sikre, at alle har det godt og føler sig trygge i gruppen. Du sørger for at igangsætte samtalerne, at alle får taletid og at der bliver rundet af til tiden.

Det er også din opgave at planlægge og facilitere øvelser, aktiviteter og eventuelle ture ud af huset. Du har selvfølgelig altid mindst én anden frivilligkollega at læne dig op ad til møderne.

Gennem forløbet kan du være med til at give de unge et styrket selvværd og en fornyet tro på sig selv – og du kommer helt sikkert til at gå derfra med følelsen af at have gjort noget meningsfuldt og en positiv forskel.

Vi søger dig, der:

 • Er mellem 17 og 35 år (vi arbejder ud fra et ung-til-ung princip)
 • Har socialt overskud og lyst til at gøre en mærkbar forskel for andre unge i Ballerup og omegn
 • Vil hjælpe os med at udvikle på metoden for selvhjælpsgrupperne ved at sparre løbende og give feedback til vores sekretariat
 • Har tid til at tage vagter i selvhjælpsgruppen hver eller hver anden uge i en periode på tre måneder, samt deltage i gruppemøder med dine medfrivillige
 • Kan binde dig til at være en del af projektet i alt fire måneder (dette indebærer uddannelse, afvikling af selvhjælpsgruppe-forløbet samt afrunding og evaluering)
 • Bliver medlem af Ventilen – det koster 75 kr. om året

Derudover får du:

 

 • Erfaring med at planlægge og gennemføre et gruppeforløb for unge
 • Uddannelse inden start, så du er godt klædt på
 • Faglig udvikling, en masse kompetencer og erfaring til dit CV
 • Nye relationer og kontakter til andre unge frivillige i dit lokalområde (og resten af Ventilens frivillige på tværs af hele landet)
 • Mulighed for at stoppe som frivillig efter fire måneder – eller at fortsætte med endnu et forløb, hvis du har lyst og tid til det

Find os her:

Sankt Jacobsvej 1e, 2750 Ballerup

Er du interesseret i at blive en del af holdet og gøre en forskel for unge, der føler sig ensomme?

Så send os en ansøgning på info@ventilen.dk, hvor du fortæller lidt om dig selv, eventuel erfaring og hvorfor du gerne vil være frivillig.

Vi glæder os til at høre fra dig!