Ensomhedsdag skaber fællesskab

I Ventilen Aalborg er det tradition at sætte alle sejl, når det er national Ensomhedsdag, og selvom det kræver rigtig meget forberedelse, tid og kræfter, så skaber det fællesskab i frivilliggruppen, og det kommer i sidste ende de unge til gode.

Gratis frugt, spil, kaffe, kage og konkurrencer med gavmilde præmier. Og selvfølgelig masser af gode snakke om ensomhed, fællesskaber, og hvad Ventilen gør for at hjælpe unge ud af ensomhed. Det er cirka opskriften på Ensomhedsdagen over hele landet, men i Aalborg er det hele skruet op i stor skala. Det er nemlig med til at styrke fællesskabet i den pt. 17 sjæle store frivilliggruppe, siger Dorthe, der er lokal formand i Ventilen Aalborg.

“Vi går meget op i, at alle føler sig som en del af dagen, så alle er med til at finde på, hvad vi skal have af aktiviteter, og alle får nogle opgaver at løse. Og så er det bare super fedt at have en hel dag sammen. Normalt ser vi jo kun dem, vi er på vagter med,” som hun siger.

En sammentømret frivilliggruppe er vigtig både i forhold til overlevering mellem vagterne, hvis en ung har det særlig svært i en periode, eller der er andet, der er vigtigt at vide, men naturligvis også i forhold til, hvor længe man bliver som frivillig. Og for stor udskiftning er heller ikke i de unges interesse.

Næste år forestiller formanden sig, at Ensomhedsdagen ikke kun skal være for de frivillige, men også i højere grad for de unge, der har lyst til at være med.

“I år var der to-tre der havde aftalt at mødes nede ved vores stand, og det blev vi simpelthen så glade for. Vi havde selvfølgelig sagt, at de var meget velkomne, men tidligere år har de unge været meget generte, så vi ville ikke presse på. Men det er helt klart en mulighed, at de unge skal være mere en del af dagen næste år.”

Ventilens Ensomhedsdag bliver holdt over hele landet, men det er op til den enkelte frivilliggruppe, hvad de vil bruge dagen på.

 Du kan læse mere om årets Ensomhedsdag her.