KOMsammen mindsker ensomhed og styrker sunde vaner

Ventilens Dokumentationsrapport 2018 viser, at størstedelen af de unge i KOMsammen føler mindre ensomhed, større selvværd og tager nye, sundere vaner med hjem.

Foruden at tilbyde et trygt fællesskab for unge, der føler sig ensomme og har brug for at få genopbygget sociale kompetencer og tillid til dem selv og andre, fokuserer Ventilens KOMsammen-tilbud også på kost og bevægelse. Ventilens seneste dokumentationsrapport, viser at tilbuddet har positive effekt hos de unge.

I rapporten svarer over 70 pct., at de føler sig mindre ensomme og over 60 pct. svarer, at deres selvværd er styrket, efter de er begyndt i Ventilen. Det går også godt med at få de sunde vaner ind i de unges liv. 7 ud af 8 fortæller, at de ved mere om sund og varieret kost. 6 ud af 8 unge svarer, at de er blevet bedre til selv at finde på idéer til at være aktive, og lige så mange fortæller, at de faktisk er blevet mere fysisk aktive i hverdagen, efter de er begyndt i KOMsammen.

Tallene glæder Ventilens formand, Maria Bergmann Nielsen:

”KOMsammen er stadig et udviklingsprojekt, så at tallene viser, at vi er på rette vej er opløftende. Idéen til projektet opstod for flere år siden, da forskningen tydeligt beviste en sammenhæng mellem ensomhed og usund livsstil. Med KOMsammen forsøger vi at afhjælpe begge problemer, og jeg bliver selvfølgelig glad og stolt over, at det ser ud til, vi har fundet en model, der virker,” siger Maria Bergmann Nielsen.

Ventilen udarbejder årligt rapporter til at følge projekternes udvikling og effekt. Resultaterne er fundet på baggrund af spørgeskema, interviews og løbende registrering fra de lokale tilbud.

KOMsammen er støttet af Nordea Fonden, og består på nuværende tidspunkt af seks tilbud, mens et syvende tilbud bliver stiftet inden sommer.

 Centrale resultater fra dokumentationsrapporten 2018:
  • 7 ud af 10 af de unge føler sig mindre ensomme, efter de er begyndt i Ventilen
  • 6 ud af 10 har oplevet styrket selvværd, efter de er begyndt i Ventilen
  • 7 ud af 8 unge har fået større viden om sund og varieret kost
  • 6 ud af 9 unge har fået større viden om bevægelse
  • 6 ud af 8 unge er blevet bedre til selv at finde på idéer til at være aktive
  • 4 ud af 8 unge spiser mere sundt i hverdagen, efter de er begyndt i KOMsammen
  • 6 ud af 8 unge er mere fysisk aktive i hverdagen, efter de er begyndt i KOMsammen

Læs den fulde rapport her