Ny formand for Ventilen Danmark

På årsmødet i september blev der valgt ny bestyrelse for Ventilen Danmark. Og ny formand. For efter otte år i spidsen for organisationen takkede Maria Bergmann Nielsen af, og gav sammen med et enigt årsmøde stafetten videre til Michala Nielsen.

I sin beretning kredsede Maria om sine mange år som frivillig i organisationen, om at Ventilen med sit 20 års jubilæum nu er blevet voksen. Og om at de seneste år har været hårde ved økonomien og for en bestyrelse og formand, der måtte erkende at kompetencerne ikke altid slog til trods en enorm indsats.

Det betyder, at Ventilens økonomi i dag er meget sårbar. Og hvor jeg på den ene side er flov over, at økonomien lider grundet det, der er sket i min tid som formand, så står jeg også her i dag med rank ryg og ved inderst inde, at jeg har gjort hvad jeg kunne med de forudsætninger jeg har haft til rådighed. Min bestyrelse – jeres bestyrelse – har kæmpet med næb og kløer for at rette op på skaderne og jeg mener – på trods af bølgegang – at vi er nået rigtig langt i dette år. Nu er det så op til den kommende bestyrelse at fortsætte arbejdet.”

Og det lovede den kommende bestyrelse med Michala i spidsen at gøre. Ligesom den nyvalgte lokalkomité lovede at overtage opgaven med at sætte de rammer, der sikrer, at vi hjælper flest unge bedst muligt i alle vores lokale tilbud.

Pas på hinanden

Men Ventilen er ikke kun bestyrelsens ansvar. Det er alle medlemmer og alle frivilliges ansvar. Derfor sluttede Maria sin sidste beretning af med en bøn:

”Pas godt på Ventilen og hinanden, pas godt på de unge og vores medarbejdere. Ventilen er Danmarks vigtigste stemme i ensomhedsdebatten, det skal vi være med større og stærkere kraft i fremtiden. Og det arbejde kan kun lykkes, hvis vi fortsat står sammen og løfter i flok.”

Du kan se den nye bestyrelse og den nye lokalkomité på denne side – og du kan læse hele Marias beretning og referatet fra årsmødet her.

Tidligere formand Maria Bergmann Nielsen