“Pas på dine relationer”

Michelle har været frivillig i Ventilen i mange år. For hende er det vigtigt at passe på sine relationer og turde at række ud til andre. 

Michelles tid som frivillig startede tilbage i 2009. Hun var 19 år gammel og blev en del af Ventilen København. 

“Det allerfedeste ved at være frivillig var at være med til at skabe et rum, hvor de unge følte sig trygge nok til at kunne åbne sig op og tale om det, der gjorde ondt. “

Michelle har haft mange gode snakke med de unge, som har givet hende et godt kendskab til dem. 

“Jeg er mindre berøringsangst og kan tage hul på sværere samtaler. Man ved, hvor meget det kan betyde for folk at tage de her snakke. Det kan både være ubehageligt, men også enormt forløsende.” 

Dyrk dine relationer

Ensomhed er fortsat et stort problem, som desværre kun er vokset under corona.  Venskaber er vigtige for vores livsglæde, fortæller Michelle. For at bekæmpe ensomheden, er det derfor vigtigt at danne relationer og fastholde dem.

“Pas på dine relationer. Man kan hurtigt glemme dem og ikke værdsætte dem. De betyder meget for ens trivsel. Man kan hurtigt blive karriereorienteret og tænke, at man ikke har tid til det, men det er godt givet ud i den lange bane at investere i venner og relationer. “

Samtidig understreger Michelle, at man skal turde række ud. En ting, der kan virke endnu mere udfordrende, når man bliver ældre. 

“Som voksen tænker mange, det er slut med nye venner. Men tit har jeg oplevet, når jeg rækker ud, at folk bliver glade. De er ikke vant til det. Men det ender med at blive venskaber, “ fortæller Michelle, der i dag er 31 år.

Hun synes, det er ærgerligt at lade chancen for et godt venskab passere. 

“Jeg tror, mange holder sig tilbage, fordi de er bange for at blive afvist. Man tænker, folk har nok i deres liv. Det er ærgerligt, for alle længes efter dybere og bedre relationer.”

Havde selv mærket ensomheden

Lige inden Michelle blev frivillig i Ventilen, havde hun selv kortvarigt oplevet at føle sig ensom. 

”Jeg havde lige været igennem en hård studiestart. Og i samme periode mistede jeg min onkel, som jeg var tæt på.” 

Mange af Michelles venner var droppet ud af studiet. Det var svært for hende at komme ind i andre grupper. Samtidig var hun i en sorgproces. 

”Jeg kan huske, at det var enormt ensomt at sidde i en sal med 120 andre og bare være helt ulykkelig. Jeg følte mig meget alene.” 

Venner uden for skolen hjalp Michelle igennem ensomheden, og hun fik også nye venner på studiet. Oplevelsen hjalp hende med at relatere til de unge i Ventilens tilbud. 

I dag sidder Michelle i Ventilen Danmarks bestyrelse og bidrager særligt med viden om strategi og kommunikation. Til dagligt driver Michelle nemlig sit eget online bureau, der laver online marketing.