To julegaver til ensomme unge i Sydjylland

I december genåbnede Ventilerne i Sønderborg og Esbjerg. I mødestederne kan unge, der føler sig ensomme, blive del af et trygt fællesskab og sammen med andre unge finde en vej ud af ensomheden sammen. Desværre er de to genåbnede tilbud netop omfattet af nedlukningen.  

Corona og nedlukninger fylder meget i denne måned. Men heldigvis er der også gode nyheder at dele – nemlig at Ventilen igen har åbne mødesteder i Sønderborg og Esbjerg – og det glæder formændene i de to lokalforeninger, for aldrig før har antallet af ensomme unge været højere.

”Det har været trist ikke at kunne tilbyde de unge et sted at samles – særligt i en tid, hvor corona har påvirket de unge og deres hverdag. Så vi har virkelig glædet os til at åbne op for tidligere og nye unge i mødestedet,” fortæller Rasmus Bjerringgaard Jepsen, formand for Ventilen Sønderborg, der havde genåbningsdag den 1. december.

Nadia Bergholt supplerer:

”Der er mange unge, der går og oplever ensomhed og mangler nogen at snakke og spejle sig i. Det synes vi ikke, at man skal stå alene med. Derfor tilbyder vi et mødested, hvor vi sammen kan hygge os og lære af hinanden. Vi håber at kunne afhjælpe følelsen af ensomhed og bidrage til, at unge kan få nye bekendtskaber,” siger formanden for Ventilen Esbjerg, der igen åbnede dørene op for unge den 10. december.

I mødet med andre udvikler og (gen)lærer de unge deres sociale kompetencer og øver, hvad det vil sige at være en del af et ungt fællesskab. I mødestedet sker de unges udvikling naturligt gennem aktiviteter, som de frivillige og unge planlægger sammen. Mødestedet er altså ikke et rådgivningstilbud – men et ung-til-ung-tilbud.

Fra den 16. december er tilbuddene desværre også omfattet af nedlukningen i Danmark grundet Covid-19.

Ventilen rykker online i julen

Flere af Ventilens tilbud arbejder på online-løsninger, indtil det igen er muligt at ses i mødestederne og KOMsammen-tilbuddene igen.

Se, hvilke tilbud, der er rykket online på Ventilens hjemmeside.

På de lokale hjemmesider, kan du se, hvad der sker i hver enkelt tilbud.
Klik dig ind på tilbuddenes hjemmesider herfra.