Ventilens sommertur var (igen i år) en stor succes!

I juli rykkede 14 unge og en håndfuld Ventil-frivillige fra hele landet ind i en spejderhytte på Fyn til Ventilens sommertur. I fire dage var der nye bekendtskaber og masser af gode snakke på programmet – og med høj solskin blev morgendukkerter og fodbold faste aktiviteter.

Viborg, Næstved, Aarhus, Esbjerg… Unge fra hele landet havde i år tilmeldt sig vores sommertur.  Programmet var en god blanding af planlagte aktiviteter og fri leg, så de unge kunne sætte deres præg på turen og oplevelserne. Det blev til en hyggelig blanding af bevægelse, kreativitet og selvfølgelig: fællesskab!

Som i Ventilens lokale tilbud var fælles madlavning også højt prioriteret på turen. Hver morgen var der nogen, der bagte lækre morgenboller, og hver aften sørgede et madhold for god sommermad. Det hele kulminerede med en tre-retters menu til den helt store sommertur-fest, hvor der blev brugt flere timer i køkkenet.

Langbordet blev pyntet med farverige duge og balloner, og så blev den tre-retters menu ellers nydt til en fest, der bragte fællesskabet tættere sammen – med dans, spil og lækre alkoholfri drinks.

Det hele gik ikke kun op i fest og tre-retters. Hver morgen var der en flok, der morgenbadede – det er svært at lade være, når man står op til havudsigt og bragende solskin – og hver eftermiddag var der fodbold, gåture eller krea-aktiviteter. En enkelt nat havde de frivillige endda planlagt et løb med forskellige poster, så alle døgnets timer blev grundigt udnyttet.

Alt i alt en virkelig vellykket tur, som vi mentalt gemmer i mappen med de allerbedste Ventil-minder.

Sommerturen har været en stolt Ventilen-tradition de sidste mange år! Men som de fleste nok har regnet ud, blev vi snydt sidste år på grund af den der pandemi. Så det var en begejstret flok deltagere, der stimlede sammen i juli. Og som selvfølgelig også får mulighed for at mødes igen næste sommer. Vi glæder os allerede!