Bliv Ventil-ven og støt ensomme unge

Ventilen afhjælper og forebygger ensomheden blandt unge. Nu kan du blive Ventil-ven og støtte op om trygge fælleskaber og et netværk til de unge.

125.000 unge følte sig allerede ensomme inden corona, og antallet af ensomme unge er siden steget markant siden den første nedlukning sidste forår. De har været fysisk isoleret fra deres jævnaldrende, og det  har haft negative konsekvenser. Et stigende antal unge fortæller om stigende mistrivsel, mismod og psykiske udfordringer. Ventilen sætter ind med forebyggende indsatser og skaber trygge fælleskaber, der modvirker ensomhed, mobning og mistrivsel. 

“Efter jeg er startet i Ventilen, føler jeg mig ikke ensom mere på samme måde, som jeg gjorde til at starte med. Og det var da også mit udgangspunkt at finde en ny vennegruppe, og det har jeg fået,” fortæller Christian på 20 år.

Ventil-venner er med til at gøre en forskel 

Som Ventil-ven støtter du fast med minimum 200 kr. om året. Dit bidrag støtter op om Ventilens mere end 20-årige arbejde, som bl.a. indebærer 24 lokale tilbud for ensomme unge. Nedlukningen har betydet, at de har været omlagt til online-fællesskaber. Så snart det var muligt, åbnede mange tilbud op for udendørs-aktiviteter, og nu ser vi frem til igen at kunne tage imod vores unge indendørs til vores almindelige aktiviteter. 

Din støtte betyder, at vores lokale tilbud kan lave flere aktiviteter for og med vores unge. Vi kan nå ud til endnu flere med vores viden omkring ensomhed og forebyggelse. Det gør vi bl.a. med Netwerk, hvor vi efteruddanner lærere på ungdomsuddannelserne i at skabe trygge fællesskaber og en god klassekultur. Vi  holder også oplæg rundt omkring i landet om ungdomsensomhed og fællesskaber. Vi videreudvikler vores metoder og gør viden om ensomhed blandt unge relevante for endnu flere målgrupper. Din støtte betyder også, at vi har bedre muligheder for at påvirke politikere og få bekæmpelse af ensomhed i den brede befolkning på dagsordenen. 

Vil du være med til at gøre ungdommen mindre ensom?
Bliv Ventil-Ven 

Er du under 35 år, kan du gøre en endnu større forskel som medlem af Ventilen.
Læs mere her