En åbningsfest over al forventning 

KOMsammen Skive er officielt åbnet, og mod alle forventninger troppede 11 unge op på åbningsdagen. 

Frivillige i KOMsammen Skive

Torsdag d. 27. maj kunne KOMsammen Skive endelig slå dørene op på Ungdomsskolen Skive. Tilbuddet blev allerede oprettet i december, men åbningen har været udskudt, indtil corona-situationen tillod det. Alle 11 frivillige var til stede og havde pyntet festligt op. De havde gjort klar til brætspil og udendørsaktiviteter som kongespil og stigegolf. Vejret var i top, og det var stemningen også. De frivillige var klar til at tage imod de unge, der skulle komme i tilbuddet for første gang. 

En kæmpe succes

Det blev til 11 unge og 4 nye frivillige på åbningsdagen. Ingen havde forventet det.

Ensomhed er et følsomt emne, og det kan tage tid at erkende, at man føler sig ensom. Derfor kan der også gå tid, før unge dukker op i Ventilens tilbud. De frivillige var afklaret med, at det muligvis ville blive en stille dag. Derfor var det en kæmpe overraskelse og succes, da hele 11 unge troppede op til åbningen af tilbuddet. 

“Pludselig fik vi travlt. De unge stormede bare ind, så vi fik dem i gang med et spil uno,” fortæller 23-årige Freja, der er frivillig i tilbuddet.

De unge skulle til en indledende samtale for at finde ud af, om tilbuddet var det rette for dem. Mikkel er en af de frivillige, der var med til samtalerne.

“Det var spændende, men også nervepirrende at sidde foran et menneske og komme ind på livet af dem.”

Men stemningen og kemien mellem de frivillige og de unge var god.

“Det er helt fantastisk. Vi er glade for den store opbakningen fra lokalmiljøet. Det gik bare virkelig godt, og jeg ser frem til at være frivillig for de unge.” fortæller Mikkel.

Vil gøre en forskel for unge i Skive

Medarbejdere fra Frivilligcenter Skive var også forbi og bød de frivillige velkommen. KOMsammen Skive blev nemlig oprettet på Frivilligcentrets opfordring. Der havde længe været et ønske om at starte et tilbud op for ensomme unge. Det blev til et samarbejde om at få KOMsammen Skive på benene. 

“Jeg ville gerne være med til at gøre en forskel lokalt. Vi bor i et lille område, hvor der ikke er så mange foreninger. Det vil jeg gerne være med til at lave om på,” fortæller Mikkel om grunden til, at han meldte sig som frivillig i tilbuddet.

Nogle af de unge var meget stille, men det er kun naturligt. Særligt, hvis man har følt sig ensom længe, og ens sociale muskel ikke er blevet trænet. Men de var ikke bange for at være en del af fællesskabet, og i løbet af dagen åbnede flere af de unge sig mere op.

“Jeg vil gerne være noget for de unge. Jeg vil være med til at skabe et åbent rum, hvor de unge kan føle sig trygge og vide, at der er nogen, der ønsker dem det bedste, “ siger 23-årige Freja.

En stor tak til Marie Louise og Malene, som var de første frivillige tilknyttet KOMsammen Skive. De har gjort et stort stykke arbejde i at nå ud til medierne og lokalbefolkningen.

KOMsammen Skives hjemmeside