En weekend i fællesskabets ånd 

I weekenden afholdte Ventilen den årlige Kompetence Konference for frivillige over hele landet. Det var en gruppe af Ventilens egne frivillige der stod for at planlægge og afvikle hele konference, hvilket var en stor succes.

I år var temaet ’Vejen ind i fællesskabet’ og der blev diskuteret fællesskaber under både oplæg og workshops dagen lang. Mikkel Vinther fra Krogerup Højskole var til stede på dagen for at gøre de frivillige klogere på de digitale fællesskaber og de sociale normskred, der eksisterer på nettet. Mikkel stillede spørgsmålstegn ved, hvordan vi kommer den dårlige adfærd på nettet til livs. Hertil svarede de frivillige, at det er vigtigt, at vi snakker om det. De digitale fællesskaber kan hurtigt gå hen og blive ansigtsløse, og derfor skal vi tage de digitale fællesskaber med ind i den virkelige verden. De fællesskaber der eksisterer online er ikke i sig selv dårlige, men vi skal huske på at tage ansvar for og forstå de handlinger, som vores adfærd på nettet har.

Udover besøget fra Mikkel var Inge Andersen fra TUBA forbi for at gøre os klogere på fællesskaber og grupper og satte gang i en diskussion om hvorvidt der også findes dårlige fællesskaber. Derudover var vi også så heldige at Menneskebiblioteket lagde vejen forbi og afviklede en meget rørende og inspirerende workshop om det at være minoritet på forskellige måder.

Tak til Tuborgfondet som har støttet konferencen og har gjort det muligt for os at blive meget klogere på fællesskaber – både de gode og de mindre gode af slagsen.

Frivillighed i Ventilen