Mia og VF er blevet voksne sammen

Tre år efter hun stoppede i Ventilen Hillerød, skrev Mia til sekretariatet, fordi hun gerne ville fortælle sin ensomhedshistorie: ”Min udvikling har været sideløbende med at holde foredrag, og det har været et godt billede på, hvor langt jeg er kommet. Det, jeg fortæller om, kommer længere og længere væk både tidsmæssigt men også følelsesmæssigt.”

Distancen gjorde, at Mia mistede lysten til at fortælle sin egen historie, men ikke til at være en del af Ventilen. Da Ventilen Fortæller fik sin første formand i foråret 2019, var hun det oplagte valg. Mange år tidligere var Mia og en sekretariatsmedarbejder på højskoleturné i hele DK, hvor Mia delte sin personlige fortælling: ”Jeg husker, at det var fedt. Jeg blev ikke nervøs, for ingen vidste, om det var i 5. eller 6. klasse at det og det skete, og det var meget trygt.”

Her blev kimen til Ventilen Fortæller lagt, og selve udviklingen af korpset har Mia spillet en vigtig rolle i:

”Jeg var helt vild glad for at blive spurgt. Jeg synes, det var fedt at blive fremlagt noget, og der blev spurgt ’hvad synes du?’, og så tog de reelt mine tanker til sig.”

I dag sparrer Mia med sekretariatet om udvikling, holder FUS og repræsenterer VF som bestyrelsesmedlem. Hendes visioner både for VF og for Ventilen som sådan er, at vi skal nå ud til endnu flere i fremtiden. Hun har nemlig selv oplevet, hvilken forskel Ventilens tilbud kan gøre for en som hende, der føler sig ensom, men har masser at give.

Er du interesseret i at vide mere om Ventilen Fortæller, så finder du det her

Mia og Fortæller-kollega Marie på folkemødet 2018

Mia deler sin historie i radioprogrammet Tværs