Sommerland med et nyt fællesskab

At danne nye bekendtskaber i andre byer kan være en udfordring. Men ikke for Ventilerne i Viborg og Aarhus, der brugte en tur i Djurs Sommerland som en gylden mulighed for at både unge og frivillige kunne skabe relationer på tværs.

Normalt holder de fleste af Ventilens tilbud lukket henover sommeren, men ikke i år, hvor udlandsrejser og andre ferieaktiviteter har været sat på hold pga. COVID-19. Mange tilbud var til gengæld fysisk lukket under nedlukningen i foråret, og derfor var behovet for sjove oplevelser sammen med andre tiltrængt i sommerdagene.

De frivillige i Ventilen Viborg ville derfor gerne tilbyde deres unge en sommertur, og de unges valg faldt på Djurs Sommerland. Udover at få en hyggelig tur, så de frivillige den også som en oplagt mulighed for, at de kunne skabe relationer på tværs af Ventiler både mellem unge og frivillige.

”Når vi viser vores unge, at der er andre i landet, der har det som dem, og de får mulighed for at skabe relationer på tværs af byerne, kan det være med til at give dem mod på fx at flytte for at studere, arbejde eller for at starte på en ny”, fortæller Steffen, formand i Ventilen Viborg.

Turen var en succes for både unge og frivillige. De unge fik brudt grænser både socialt og i vilde forlystelser, og de frivillige har fået lyst til at lave flere samarbejder i fremtiden, hvor man samler flere tilbud på én gang.

”En af vores unge nævnte, at det kunne være fedt at mødes mere med andre Ventiler fremover. Mit håb er da også, at vi fortsætter med at samarbejde og sparre på tværs. Det gavner vores unge og deres sociale kompetencer, og for os frivillige er det også altid fedt med nye relationer og inputs til aktiviteter”, siger Steffen.

Vil du hjælpe med at gøre ungdommen mindre ensom?