Praktikant til Ventilens KOMsammen projekt

Ventilen Danmark søger en engageret, selvstændig og iderig praktikant til at indgå i vores udviklingsprojekt KOMsammen. KOMsammen er et projekt under Ventilen Danmark med støtte fra Nordea Fonden. Projektet har til formål at afhjælpe langvarig ensomhed blandt unge i alderen 15-30 år, samtidig med at vi giver dem mulighed for at tilvælge en mere sund og aktiv livsstil. Du vil indgå i udviklingen af projektet ved blandt andet at være en del af åbningen af nye tilbud og metodeudvikling. Det vil foregå i samarbejde med projektlederen for KOMsammen og de frivillige, der er en del af vores KOMsammen tilbud.

Hvem er vi?

Ventilen er en frivillig social ungdomsorganisation, der arbejder for at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Det gør vi ved at drive tilbud over hele landet for unge der føler sig ensomme, og ved at skabe viden og debat om problemstillingen. Vi har 20 lokale tilbud til unge der føler sig ensomme fordelt i 18 forskellige byer. Ventilen Danmarks sekretariat fungerer som paraply for lokalforeningerne og har blandt andet til opgave at bistå de frivillige ude i landet.

KOMsammen projektet

KOMsammen henvender sig til unge i alderen 15-30 år, som føler sig ensomme og gerne vil opleve et trygt fællesskab og samtidig forbedre deres sundhed. KOMsammen står for ”Kost Og Motion sammen” og aktiviteterne er bygget op om bevægelse og sund madlavning i fællesskab med andre unge. Ventilen arbejder ud fra et princip om ung-til-ung og de lokale KOMsammen tilbud drives af unge frivillige mellem 18-30 år. Der er i øjeblikket KOMsammen-tilbud i København, Odense, Holbæk, Slagelse og Randers. I 2019 skal der åbnes yderligere 2 KOMsammen tilbud, og det er blandt andet åbningen af disse tilbud, der vil blive en del af dine arbejdsopgaver.

Derudover skal der, som et led i udviklingen af projektet, laves en ’best practice’ beskrivelse for KOMsammen. Det indebærer, at der i løbet af foråret skal afvikles forsøg med, hvordan KOMsammen bedst kan samarbejde med det lokale foreningsliv og erfaringerne fra dette skal munde ud i en ’best practice’ beskrivelse. Samtidig skal det beskrives, hvordan det organisatoriske arbejde i lokalforeningen bedst foregår. Du vil her være med til at udtænke og igangsætte forsøgsprojekter, finde samarbejdspartnere i foreningslivet, samt efterfølgende lave interviews og evaluering med de involverede frivillige.

Om praktikstillingen

Dine opgaver i løbet af praktikken vil primært være centreret omkring KOMsammen projektet og udviklingen af dette. Dine opgaver vil blandt andet omfatte:

 • Åbning af nyt/nye KOMsammen tilbud
 • Rekruttering af frivillige
 • PR arbejde og kommunikation vedrørende KOMsammen projektet – både skriftligt og mundtligt
 • Samarbejde med eksterne samarbejdspartnere i forbindelse med udviklingen af best practice
 • Sparring med projektlederen på KOMsammen
 • Deltagelse i/afholdelse af møder med frivillige

Vi forventer at

 • Du kan arbejde selvstændigt og er hurtig til at sætte dig ind i nyt stof
 • Du har gode planlægnings- og formuleringsevner
 • Du har erfaring med og lyst til at arbejde med unge frivillige
 • Du har lyst til at udvikle dine organisatoriske og kommunikative evner
 • Du er komfortabel med en afvekslende hverdag, hvor du kommer rundt i landet
 • Du er initiativrig og har mod på at få tildelt ansvar
 • Du er udadvendt og har mod på at tage kontakt til eksterne aktører

Vi tilbyder

 • En ung og uformel arbejdsplads
 • Indblik i en frivillig social ungdomsorganisation
 • En praktikplads med mulighed for høj grad af ansvar
 • Rig mulighed for kollegial sparring med projektlederen på KOMsammen

Tiltrædelse og vilkår

Arbejdsstedet er Ventilen Danmarks sekretariat i København, men der kan forekomme rejseaktivitet og du skal være forberedt på aften- eller weekendmøder i et begrænset omfang. Vi forestiller os en praktikperiode fra februar til juni, alt afhængig af, hvordan din studieordning ser ud. Vi kan desværre ikke tilbyde løn under praktikforløbet, men tilbyder betalt frokostordning.

Yderligere information

Send en ansøgning samt CV i én samlet fil til sara@ventilen.dk – vi skal have modtaget din ansøgning senest den 4. november 2018. Vi forventer at afholde samtaler i uge 46. Har du spørgsmål vedrørende praktikopslaget, kan du kontakte projektleder for KOMsammen Sara Lisberg Larsen på sara@ventilen.dk

Vi er en lille arbejdsplads, hvor vi hjælper hinanden med stort og småt og laver selv frokost og kaffe. Derfor vil du også skulle bidrage til at løfte de praktiske opgaver, der knytter sig til livet på sekretariatet. Du vil indgå i et sekretariat, hvor det sociale prioriteres højt, hvor vi spiser frokost sammen hver dag, og hvor godt humør og kollegial sparring er sat i højsædet.

Vi glæder os til at høre fra dig!