Unge digtere støtter Ventilen 

30 unge forfattere har bidraget til antologien ”Kodyle Tider”. Det er en bog fyldt med lyriske vers, der på godt og ondt beskriver ungdomslivet – og ensomhed er bare et af mange temaer, som bogen kredser om.

Den 7. marts tog Ventilens formand til en bogreception. Det sker ellers ikke så tit. Men det var en fornem anledning. Kodyle Tider udkom, og foreningen bag udgivelsen havde besluttet at donere overskuddet fra værket til Ventilen.

”Vi er så glade for, at Foreningen for Litterære Håndsrækninger har valgt at støtte Ventilens arbejde med overskuddet fra Kodyle Tider. Foreningen er et prisværdigt projekt, der støtter op om kunsten, unge og organisationer, der arbejder med og for unge. Jeg vil gerne give stor ros og anerkendelse tilbage for det arbejde. Tak,” siger Michala Nielsen, formand for Ventilen Danmark.

Kvinden bag bogen er Cecilie Sund Kristensen, der har stiftet Foreningen for Litterære Håndsrækninger (FFLH). Hun har stået i spidsen for projektet, der udgiver værker af unge forfattere og donere overskuddet til velgørende formål. Kodyle Tider er det første værk, som Foreningen for Litterære Håndsrækninger har udgivet – og Ventilen er altså den første organisation, som kan takke foreningen for støtten.

”Jeg er begejstret for at kunne bruge litteraturen, som jeg brænder for, til at give noget videre til nogen, der gør en forskel i Danmark. Jeg har selv følt mig ensom uden mulighed for at opsøge et sted som jeres. Så det betyder enormt meget for mig. Jeg har længe haft en særlig plads i mit hjerte for unge mennesker og især unge digtere, og ønsker at give dem muligheden for at blive læst, så bogen er et hjerteprojekt for mig, og fungerer derfor på to måder. Nemlig både i at give digterne en stemme og i at donere penge til en organisation, der passer på de unge. Og så er den blevet virkelig fed,” siger Cecilie Sund Kristensen, formand for Foreningen for Litterære Håndsrækninger.

FFLH har doneret et overskud på 7109 kr. til Ventilen Danmark og støtter dermed arbejder mod ensomhed blandt unge.

Du kan læse mere om foreningen og Kodyle Tider her

Kodyle Tider donerer overskud til Ventilen

Sociale tømmermænd
af Alma Munk

Du siger du har følt dig ensom
Efter en weekend med venner
Jeg smiler skævt
Vil give dig et kram men er i tvivl
Hvad er tilladt?
Jeg kender til følelsen
Af sociale tømmermænd
Efter overdosis af vin, grin og musik
Som fugle der flyver sydpå
Men giver hinanden hovedpine af deres skingre skrig
Som kaffen der er brændt på
Men man snakker ikke om dét
Dét
Det er dét der sætter sig fast som ethanol
Og bliver til ethanal.
Som latter bliver til gift
Og som gift bliver til latter
Og dér er det jeg spørger;
”Vil du have et kram?”

Digt fra antologien, Kodyle Tider