Unge og sociale medier

De sociale medier er en afgørende del af unges sociale relationer. På godt og ondt. En ny amerikansk undersøgelse viser, at de unge selv oplever at de får hjælp og støtte fra andre, når de er online. I Ventilen mener vi at det er vigtigt at mødes fysisk med andre – og være nærværende. Men at onlinelivet kan være et godt supplement og et fint sted at møde nye og andre mennesker. Hvis det bliver brugt rigtigt.

 

81 % af de adspurgte unge i undersøgelsen føler, at de sociale medier har skabt en tættere forbindelse til deres venner. Her kan de følge med i hinandens liv og følelser, hvilket giver mange af de unge en oplevelse af, at der er nogen til at hjælpe dem, hvis de får brug for det. Undersøgelsen viser, at 71 % af de adspurgte i højere grad føler sig inkluderet i fællesskabet end ekskluderet, og at de sociale medier giver dem højere selvværd.

Dog viser undersøgelsen fortsat de udfordringer, der findes ved de sociale medier. For selvom sociale medier kan bidrage med meget positivt, mener 45 % af de unge, at der er for meget drama på de sociale medier og næsten 40 % af de adspurgte føler et pres til kun at vise de sider af dem selv, som andre vil synes om og som man kan forvente vil modtage mange likes. Derudover føler 26 % af de unge, at de får det dårligere med deres eget liv, når de ser alle andres perfekte billeder og opslag, og en tredjedel opfatter det de ser på de sociale medier som falsk og ikke viser virkeligheden, som den er.

I Ventilen ser vi sociale medier som et godt redskab til at starte en social relation og en god måde at holde kontakt med folk, som bor langt fra én selv. Dog mener vi også, at det er vigtigt at mødes i virkeligheden, da den fysiske kontakt også er betydningsfuld for at føle sig set, hørt og anerkendt.

 

Læs hele undersøgelsen her:

http://www.pewinternet.org/2018/11/28/teens-and-their-experiences-on-social-media/