Ventilen og Socialstyrelsen

Det er ikke gået nogen næse forbi, at der i øjeblikket bliver kigge nærmere på næsten alting i Socialstyrelsen. Det har Ventilen også opdaget, fordi den månedlige udbetaling af penge ikke er sket i oktober.   Meldingen er at hele tilskudssystemet er midlertidigt lukket ned. En melding der har stået med en linje på tilskudsportal.sm.dk – indtil hele det site blev lukket ned, og som man får, hvis man ringer ind. Og en melding man i dag kan høre om i medierne. 

“Vi har stor forståelse for, at der er brug for en oprydning. Men er kede af at det på denne her måde går ud over os, der ikke har gjort noget galt. Og rigtig kede af at man ikke har prioriteret at oplyse os om det ved at sende en mail, skrive det i en nyhedsmail, eller på anden måde gøre os opmærksomme på det – uden vi selv skal opsøge den viden,” udtaler sekretariatsleder Rillo Snerup Rud og fortsætter:

“Vi får en driftsbevilling på 1,1 mio om året, der udbetales i månedlige rater. Og vi kan godt mærke og se på bankkontoen at vi mangler pengene – men hvis styrelsen skal bruge 2-3 uger på at få ryddet op, så finder vi en løsning. Men det er penge, der er helt nødvendige for at vi kan betale løn, husleje, telefonregninger m.m. så hvis forsinkelsen kommer til at strække sig over mere end en udbetaling, begynder det at blive et problem. Nok også for andre end os!”

Det er et vilkår for bevillingen til Ventilen at midlerne udbetales månedlige rater. Det letteste for en organisation som Ventilen ville være at få dem kvartalsvist eller halvårligt. De fleste andre indtægter er uvisse – både hvad angår beløb og udbetalingstidspunkt, så hvis grundlæggende driftsbevillinger som denne kunne komme lidt på forhånd, ville det gøre arbejdet med at sikre likviditeten (at der hele tiden har penge nok i banken til at betale regningerne) meget lettere.

I første omgang vil det ramme landsorganisationen, da Ventilen er organiseret på en måde så vores lokale tilbud, oplæg, seminarer m.v. godt kan køre i en længere periode uden disse midler. Så hvis du er frivillig eller deltager i et af Ventilens tilbud, lover vi at du ikke behøver du ikke at bekymre dig om denne sag.