Ventilens frivillige trives i deres frivillige arbejde 

98 % af vores unge frivillige ville anbefale andre unge at blive frivillige i Ventilen. Et kæmpe kvalitetsstempel, som vi er meget stolte af! 

Det er og har altid været vigtigt for os, at vores frivillige har det godt, udvikler sig og trives i vores fællesskaber. Hvert år foretager vi derfor en trivselsmåling blandt vores frivillige for at tage pulsen – og for at vide, hvor vi kan gøre det endnu bedre, så vores Ventilen-fællesskab fortsat er fyldt med glade frivillige. 

I år viser trivselsundersøgelsen blandt andet, at over 90 % af vores frivillige både er tilfredse med og stolte af at være frivillige i Ventilen. Og hele 98 % vil anbefale det til andre at være frivillig i Ventilen.

91,4 % svarer, at den vigtigste grund til, at de er startet som frivillige i Ventilen, er for at gøre en forskel. Det forbliver den vigtigste årsag til, at de stadig er frivillige, hvilket er tegn på, at de også oplever, at de rent faktisk gør en forskel i deres arbejde. 

Vi kan samtidig se, at netværk og sociale relationer bliver en vigtigere årsag til at forblive frivillig i Ventilen. Det er derfor dejligt, at over 80 % af vores frivillige synes, at det sociale liv i vores frivilliggrupper fungerer godt. Vi kan også se, at en stor del af vores frivillige oplever, at der er en holdindsats i arbejdet; det handler overordnet set om, at der er en følelse af tillid og en følelse af, at der er hjælp at hente fra ens medfrivillige. 

Undersøgelsen fordeler sig på samtlige frivilliggrupper; både nationale og lokale. Dette giver os et rigtig godt billede af, hvordan de frivillige har de i Ventilen, når de mødes i frivilliggrupperne og hjælper andre unge ud af ensomhed.