Fællesskab mellem fisk og koraller

Der var fuldt hus, da Ventilen Næstved pakkede bilerne og besøgte Den Blå Planet på Amager. ”Vi var tretten afsted, og det var super hyggeligt at være så mange.” Fortæller Brigitte, der har været frivillig i Ventilen Næstved i halvandet år.

“Det er super fedt med alle de små bassiner, hvor man kan røre ved fisk.” Siger en af de unge, som tydeligvis har fået en på opleveren.

Det, der gjorde særligt indtryk, var netop muligheden for at røre ved koraller og blive ’nippet til’ af små fisk. Derudover var gruppen så heldig, at de ankom, lige da fiskene skulle fodres.

 

Fribilletter gjorde det muligt

Det kan være svært at tage ud og opleve ting, hvis man ikke lige har én, man kan invitere med. Derfor er det nærmest altid en succes, når de lokale tilbud laver ture ud af huset. Det giver nemlig de unge mulighed for at få nogle anderledes oplevelser med hjem.

”Det var faktisk rigtig fedt at være så mange afsted. Det sker ikke så ofte, når vi har ture ud af huset,” siger Brigitte. Denne tur er noget særligt, fordi Den Blå Planet har doneret fribilletter, som gjorde det muligt for flere unge end normalt at deltage.

”Mange har ikke lige den ekstra 50’er, så det betød meget at få fribilletterne. Normalt er vi måske 3-4 afsted, så der her var virkelig en stor tur,” forklarer hun. Det blev en hyggelig søndag med masser af grin. Det at se, at de unge bliver glade, er noget af det, der betyder mest for Brigitte som frivillig.

Efter besøget blev dagen rundet af med fællesspisning på Mac’en på vej hjemad.

Et stort tak skal lyde til den Blå Planet for at gøre turen mulig!