Sammenhold på dansegulvet

I KOMsammen er der oftest en form for bevægelse på programmet, og i KOMsammen Randers havde en frivillig fået en sjov idé. I det lejede lokale på VIA University College blev storskærmen og højttalerne tændt. KOMsammen Randers var kommet for at danse.

På skærmen kørte udvalgte Youtube-klip fra spillet ”Just Dance”, og så gjaldt det ellers bare om at følge de forskellige trin på lærredet. Det var nu lettere sagt end gjort.

”Det var da grænseoverskridende. Ikke kun for de unge, der kommer i KOMsammen, men også for os frivillige”, fortæller Maja, der har været frivillig i KOMsammen Randers i næsten et år.

Humor slipper hæmninger

Til Majas positive overraskelse, dansede alle faktisk med hele aftenen. I starten føltes det dog som en tidlig aften på et diskotek, hvor flere mest stod i baren og rokkede fra side til side. Men så kom en sang, der fik en af de unge deltagere på gulvet. Han hev en af de frivillige med, og det var lige præcis den forløsning, der var brug for.

”Man skulle nok have været der, men det var virkelig sjovt. De to gav den max gas og smed alle hæmninger. Det smittede af på os andre, og frygten for hvad andre tænkte forsvandt,” fortæller Maja.

Fællesskabet over konkurrence

Faktisk beskriver Maja ”Just Dance”-aftenen, som en af de bedste aftener, hun har været med til i KOMsammen Randers. Til spørgsmålet om hvorfor, svarer hun, at det var fedt at mærke sammenholdet.

De frivillige havde da også lagt en plan for aftenen, der skulle sikre, at alle kunne være med.

For eksempel var det ikke tilfældigt, at aktiviteten kørte over Youtube. Her var det bare klip og ikke en konkurrence, hvor der blev talt point, som der gør i det rigtige spil.

”Vi lavede heller ingen hold. I stedet så dansede vi, så godt vi kunne hver især – men sammen – så det føltes faktisk som om, at vi var et stort hold,” fortæller Maja og tilføjer, at fællesskabet altid er i fokus, i aktiviteterne de laver.

”Når vi spiller fodbold eller volleyball, så sørger vi altid for at lave nogle opvarmningsøvelser i starten for alle, inden der bliver dannet hold. Og så skifter vi hold igen efter 10 min. På den måde undgår vi kliker og sikrer, at alle har spillet med alle,” siger Maja.

Om Maja

Maja er 25 år, og har været frivillig i Ventilen siden september sidste år. Hun synes, det er sjovt at være frivillig i Ventilen, fordi hun gør en forskel for andre gennem aktiviteter, som hun selv skal tage ansvar for.
”Jeg har udviklet mig meget, siden jeg blev frivillig i Ventilen”

Vil du også hjælpe med at gøre ungdommen mindre ensom?