Mellem 5-10 procent af alle danske unge føler sig ensomme – hver dag!

De fleste af os kender følesen af ensomhed fra enkelte situationer eller korte perioder. Men når ensomhed bliver langvarig – når man hver dag savner nogle at dele sit liv med- kan den få alvorlige konsekvenser både for den enkelte og for samfundet.  Særligt i ungdomsårene, hvor unge gennem samvær med og spejling i jævnaldrende finder deres retning i livet, kan ensomhed have konsekvenser, der følger de unge resten af livet.

Det vil Ventilen gerne sætte en stopper for.

Ventilens formål er at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Vi har næsten 300 unge mennesker, der har engageret sig i organisationen og arbejder for at gøre ungdommen mindre ensom. Dette gør de ved at drive 15 lokale mødesteder samt 5 lokale KOMsammen tilbud, hvor unge der føler sig ensomme kan komme og møde andre unge.

Og det virker: 70 % føler sig mindre ensomme efter de er begyndt at komme i Ventilens mødesteder, 74 % har oplevet et styrket selvværd og 80 % af de unge har fået mere mod på at lære nye mennesker at kende siden de er startet i et af mødestederne.

Men vi har brug for din hjælp!

Vi har brug for hjælp til at kunne forsætte vores arbejde og hjælpe endnu flere ensomme unge tilbage i fællesskabet.

For bare 200 kr. om året eller hvad der svarer til 16,6 kr. om måneden gør du en kæmpe forskel.

Vil du være med?

Støt Ventilens arbejde på vores hjemmeside: https://ventilen.dk/stot eller via Mobilpay: 86902