Ventilen Vejle genåbner!

NU er vores frivilliggruppe i Ventilen Vejle klar til at slå dørene op (igen!) for unge, der er ramt af ensomhed i Vejle og omegn.

Den 22. november er den store åbningsdag, hvor unge mellem 15 og 25 år kan finde et trygt fællesskab hos os. Det hele foregår i Foreningernes Hus Vejle, Vissingsgade 31 klokken 18.00-20.00.

Andreas, Liv, Stine, Anna, Mathias, Louise og Sara har længe arbejdet på at kunne genåbne Ventilen Vejle. Derfor er det med stor glæde og lidt sommerfugle i maven, at de nu kan invitere unge inden for til sjove aktiviteter og gode oplevelser.

Fra den 22. november holder Ventilen Vejle åbent et par gange inden årsskiftet, og der er allerede planer på tegnebrættet for den 6. december og 20. december. Læs mere om Ventilen Vejle og deres fremtidige aktiviteter her.

Vores nye, hårdtarbejdende frivillige i Vejle
Vores Vejle-frivillige har holdt mange frivilligmøder, hvor der er blevet gjort en masse tanker om Ventilen Vejle – og om hvad det er for et fællesskab, de frivillige gerne vil tilbyde unge, der er ramt af ensomhed.

Møderne er desuden blevet brugt på at hygge sig og lære hinanden at kende, da det er vigtigt for frivilliggruppen, at de også har et godt sammenhold med hinanden.

Derudover har hele banden selvfølgelig været på Ventilen-uddannelse, så de er godt klædt på til at varetage opgaven – og de søde frivillige i Ventilen Kolding har haft deres nye frivilligkolleger fra Vejle i praktik. Alt i alt står der en flok frivillige klar, der har uden tvivl har gejsten, engagementet og kompetencerne til at skabe et trygt og rart fællesskab for unge i Vejle.

Ventilen Vejle har tidligere været åbent, men måtte desværre midlertidigt lukke pga. mangel på frivillige. Så det er rigtigt dejligt, at der nu står et nyt hold søde frivillige klar til at genstarte tilbuddet!

 

Hvad er Ventilen – og hvad laver vi i vores mødesteder?
I Ventilen gør vi alt, hvad vi kan, for at gøre unge mindre ensomme. Derfor har vi bl.a. 22 mødesteder fordelt i Danmark, hvor unge frivillige inviterer unge, der kæmper med ensomhed, ind i inkluderende fællesskaber. Her er der både sjove oplevelser og nye bekendtskaber på menuen, samtidig med at man kan øve sig på at indgå i et sundt fællesskab med andre unge.

Alle vores aktiviteter er planlagt af de lokale frivillige, som gerne tager imod gode idéer fra ungegruppen. Det kan være alt fra madlavning, film- og brætspilsaften til trampolinland, karate eller tivoliture.

Første gang man kommer i Ventilen, skal man dukke op en halv time før, så man kan tage en uformel snak med de frivillige. Her kan man fortælle om sig selv, ligesom de frivillige kan fortælle om Ventilen og tilbuddet. På den måde lærer man hinanden lidt at kende og sikrer, at der er et godt match!

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den Ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se, hvilke aktiviteter der planlagt i kalenderen

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen.
Det er altså et mødested og ikke et værested, hvor man kun kommer for ”at være”. Der er selvfølgelig plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet forventer vi, at du forholder dig til de andre og deltager aktivt i fællesskabet – ligesom man gør med venner og kammerater. Idéen med mødestedet er, at det er øverum, hvor du kan være sammen med andre unge, skabe relationer og prøve dig selv af i det sociale. Det er en mobbefri zone, hvor der er plads til, at man komme til at træde ved siden af.

Mødestedet er for unge på 15-25 år, der føler sig ensomme, og hvor ensomheden er ens primære problem. Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.
Ventilens mødesteder er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for ”Kost og Motion Sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed. Aktiviteterne i KOMsammen inspirerer til en sundere livsstil, men er altid på et niveau, hvor alle kan være med. Du behøver ikke være god til sport eller vide noget om kost og motion for at kunne komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser og en gang i mellem få lidt sved på panden. Typiske aktiviteter i KOMsammen er sund madlavning eller en form for bevægelse, der spænder vidt fra en gåtur til klatring.

KOMsammen er for unge på 15-30 år, der kender til ensomhed, og har lyst til at skabe sundere vaner for sig selv. Se, om vi har et KOMsammen-tilbud tæt på dig
Ventilens KOMsammen-tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud bygger på et ung-til-ung princip, hvor de frivillige tilbyder andre frivillige et sted, hvor de kan være sammen, snakke med hinanden og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der er aktiviteter eller noget at give sig til, hver gang de unge mødes. Alle Ventilens tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark.

Læs mere om Ventilens metoder.

Første gang du komme i er Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for andre unge. Her vil du blive taget i mod af et par frivillige, der fortæller dig mere om tilbuddet og Ventilen, du får mulighed for at sige noget om dig selv, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig. Du må gerne blive fulgt hen til tilbuddet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det. Du kan finde de lokale åbningstider og e-mailadresse ved at klikke på det enkelte tilbud her.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte vores sekretariat i København:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage i mod alle unge, da der er udfordringer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.
Både mødesteder og KOMsammen kan desværre ikke hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine eller andres muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.
Hverken mødesteder eller KOMsammen har mulighed for at hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

Har du spørgsmål eller brug for at vide mere om, hvem vi kan tage i mod i Ventilens tilbud, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i København på:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle Ventilens tilbud er som udgangspunkt gratis, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 30-50 kr. Hvis der er brugerbetaling til en aktivitet, vil altid fremgå af kalenderen på det lokale tilbuds hjemmeside og blive meldt ud på den lokale Facebookside på forhånd.