NU sker det: KOMsammen Silkeborg slår endelig dørene op!

Mandag den 11. marts kl. 18.00 byder KOMsammen Silkeborg igen velkommen indenfor til unge, der oplever ensomhed i Silkeborg og omegn.

Sine, Emma, Lasse, Sofie, Marianne, Maria, Mads, Maja, Caroline og Lasse udgør vores nye fantastiske frivillighold i Silkeborg. I flere måneder har de arbejdet for, at KOMsammen Silkeborg igen kunne invitere unge, der er ramt af ensomhed, ind i et trygt fællesskab – og nu sker det!

Første åbningsgang bliver mandag den 11. marts kl. 18.00-20.00 i Frivilligcentret, Estrupsgade 4 i Silkeborg. Her står vores søde frivillige klar med lidt lækkert mad og drikke – og der er lagt op til en hyggelig aften med brætspil og rolig stemning til at lære hinanden at kende.

Ses vi i KOMsammen Silkeborg?

KOMsammen Silkeborg er for unge mellem 15 og 30 år, som kender til følelsen af ensomhed. Vi arbejder ud fra et ung-til-ung princip, så de frivillige, man møder i tilbuddet, er i samme aldersgruppe som de unge, der benytter tilbuddet.

Fremover vil der være åbent hver mandag i tidsrummet fra kl. 18.00-20.00. Hvis man er ny, skal man komme allerede 17.30, så man kan møde de frivillige i rolige omgivelser og tage en snak om tilbuddet.

De frivillige står for at planlægge sjove og hyggelige ting til hver gang og lægger en aktivitetsplan op på hjemmesiden, så man kan følge med i, hvilken aktivitet mandagene byder på. De næste par uger har de frivillige bl.a brætspil, madlavning og quizaften på programmet. Læs mere om det her.

KOMsammen Silkeborg har været nødsaget til at holde midlertidigt lukket pga. mangel på frivillige, så vi er så glade for, at der nu står et nyt stærkt hold frivillige klar, så Ventilen også kan hjælpe unge ud af ensomhed i Silkeborg.

Du kan læse mere om KOMsammen Silkeborg lige her, hvor du kan finde aktivitetskalenderen og lære de frivillige lidt bedre at kende. Du kan også følge med på Facebook eller Instagram.

Har du spørgsmål til KOMsammen Silkeborg, er du altid velkomment til at sende en mail på KOMsammen_silkeborg@ventilen.dk.

Ofte stillede spørgsmål om Ventilens lokale tilbud

I Ventilens mødesteder og KOMsammen-tilbud er man sammen med andre unge om en aktivitet. Det er meget forskelligt hvad, der er på programmet, fordi det er noget, de frivillige og de unge planlægger i fællesskab.

Her kan du finde den Ventil, der ligger tættest på dig, og på tilbuddets lokale hjemmeside, kan du se, hvilke aktiviteter der planlagt i kalenderen

I mødestederne møder du andre unge, og I laver aktiviteter sammen.
Det er altså et mødested og ikke et værested, hvor man kun kommer for ”at være”. Der er selvfølgelig plads til, at du kan sidde lidt for dig selv, hvis du har en dårlig dag, men i mødestedet forventer vi, at du forholder dig til de andre og deltager aktivt i fællesskabet – ligesom man gør med venner og kammerater. Idéen med mødestedet er, at det er øverum, hvor du kan være sammen med andre unge, skabe relationer og prøve dig selv af i det sociale. Det er en mobbefri zone, hvor der er plads til, at man komme til at træde ved siden af.

Mødestedet er for unge på 15-25 år, der føler sig ensomme, og hvor ensomheden er ens primære problem. Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.
Ventilens mødesteder er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har et mødested i nærheden af dig.

KOMsammen står for ”Kost og Motion Sammen”. Tilbuddet er for unge, som kender til ensomhed. Aktiviteterne i KOMsammen inspirerer til en sundere livsstil, men er altid på et niveau, hvor alle kan være med. Du behøver ikke være god til sport eller vide noget om kost og motion for at kunne komme i tilbuddet, men det er vigtigt, at du har lyst til at være med, også selvom det måske kræver, at du skal overskride nogle af dine egne grænser og en gang i mellem få lidt sved på panden. Typiske aktiviteter i KOMsammen er sund madlavning eller en form for bevægelse, der spænder vidt fra en gåtur til klatring.

KOMsammen er for unge på 15-30 år, der kender til ensomhed, og har lyst til at skabe sundere vaner for sig selv. Se, om vi har et KOMsammen-tilbud tæt på dig
Ventilens KOMsammen-tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark

Se, om vi har en KOMsammen i nærheden af dig.

Både mødestederne og KOMsammen er drevet af unge frivillige mellem 18 og 30 år. Ventilens tilbud bygger på et ung-til-ung princip, hvor de frivillige tilbyder andre frivillige et sted, hvor de kan være sammen, snakke med hinanden og lave aktiviteter med jævnaldrende. De frivillige i Ventilens tilbud er der for at sikre, at der altid er trygt at komme, en rar stemning, og at der altid er en at snakke med. De frivilliges primære opgave er at sørge for, at der er aktiviteter eller noget at give sig til, hver gang de unge mødes. Alle Ventilens tilbud er akkrediteret af RådgivningsDanmark.

Læs mere om Ventilens metoder.

Første gang du komme i er Ventilens tilbud, skal du komme en halv time, før de åbner for andre unge. Her vil du blive taget i mod af et par frivillige, der fortæller dig mere om tilbuddet og Ventilen, du får mulighed for at sige noget om dig selv, og sammen finder I ud af, om Ventilen er noget for dig. Du må gerne blive fulgt hen til tilbuddet, hvis du er mere tryg ved det, men snakken med de frivillige skal du tage alene – også selvom du er under 18 år. Du behøver ikke fortælle i forvejen, at du kommer, for der står altid frivillige klar, men du må gerne, hvis du har det bedst med det. Du kan finde de lokale åbningstider og e-mailadresse ved at klikke på det enkelte tilbud her.

Har du brug for at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte vores sekretariat i København:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle spørgsmål er velkomne.

I mødestederne kan vi desværre ikke tage i mod alle unge, da der er udfordringer, som vores frivillige ikke er rustede til at håndtere. Du kan ikke komme i et af Ventilens mødesteder, hvis du har en svær psykisk sygdom, der ikke er velbehandlet. Det kan du læse mere om her.
Både mødesteder og KOMsammen kan desværre ikke hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

I KOMsammen kan du godt have andre problemer og diagnoser ved siden af ensomheden, men de skal være af en karakter, så de ikke forstyrrer hverken dine eller andres muligheder for at deltage i KOMsammens aktiviteter eller samværet med de andre unge.
Hverken mødesteder eller KOMsammen har mulighed for at hjælpe unge, der har et aktivt misbrug af alkohol eller stoffer.

Har du spørgsmål eller brug for at vide mere om, hvem vi kan tage i mod i Ventilens tilbud, er du velkommen til at kontakte sekretariatet i København på:
Tlf. 70 208 308 (hverdage kl. 10-16)
E-mail: info@ventilen.dk

Alle Ventilens tilbud er som udgangspunkt gratis, men der kan være aktiviteter med brugerbetaling på ca. 30-50 kr. Hvis der er brugerbetaling til en aktivitet, vil altid fremgå af kalenderen på det lokale tilbuds hjemmeside og blive meldt ud på den lokale Facebookside på forhånd.