Bliv Ventil-ven

125.000 unge mellem 16-29 år føler sig alvorligt ensomme. Og tallet er steget under corona.

Alvorlig ensomhed kan have langvarige konsekvenser. Man kan opleve øget søvnløshed, koncentrationsbesvær og hovedpine. Og dårlig trivsel – fysisk og psykisk – påvirker unges evne til at fokusere og lære. 

Socialt trækker ensomme sig ofte fra andre, hvilket forværrer følelsen, og angst, stress og depression er ofte forbundet med ensomhed. I værste fald kan de svære følelser føre til selvskade og selvmord. 

Alvorlig ensomhed har altså alvorlige konsekvenser! Som Ventil-ven er du med til at fremme indsatser, der gør ungdommen mindre ensom.

Det går din støtte til

Med dig som vores ven kan vi fortsat støtte ensomme unge i fællesskaber som Mødestederne og KOMsammen. Samtidig er du med til at sikre, at vi kan sprede mere viden om ensomhed via Ventilen Fortæller og Projekt Netwerk – og at vi kan skabe samfundsmæssig fokus på ensomhed og konsekvenserne, der følger med.

Vær vores ven– støt med 200 kr. årligt


“Efter jeg er startet i Ventilen, føler jeg mig ikke ensom mere på samme måde, som jeg gjorde til at starte med. Og det var da også mit udgangspunkt at finde en ny vennegruppe, og det har jeg fået."

- Christian på 20 år

Læs hele artiklen

“Ventilen lærer unge mennesker at være sociale med andre, og det er jo det, der er så sindssygt vigtigt for alle mennesker. Og det synes jeg er noget af det fineste ved Ventilens arbejde. Det er jo sådan, de unge får selvtilliden og lysten til også at komme ud og være samme med andre”

- Lene, Ventil-ven i 6 år

Læs hele artiklen