Ventilen har et korps af modige unge, som deler deres egne fortællinger og oplevelser med ensomhed med andre unge. Det gør de for at nedbryde tabuet om ensomhed og for at vise andre unge, at de ikke er alene, hvis de føler sig ensomme.

I løbet af september har Ventilen uddannet fire nye dygtige unge fortællere. De er blevet klædt på med gode værktøjer og har øvet sig i at fortælle deres historier og fundet de episoder, som repræsenterer ensomhed for dem. Næste skridt for de nye fortællere er, at de skal observere nogle af Ventilens erfarne unge fortællere førend de er klar til at tage ud i landet og fortælle deres egne historier.

De nye fortælleres historier handler blandt andet om at holde nytårsaften alene, føle sig udenfor på sit kollegium og frygten for at vise hvem man egentligt er. Når de unge giver ensomheden en stemme, er det altid medrivende og ofte let at relatere til.

Vores unge fortællere kan opleves i forbindelse med Ventilen Fortællers oplæg på højskoler og efterskoler. Her ledsages fortællerne af en frivillig oplægsholder, der underviser elever i viden om ensomhed og hvordan man skaber gode fællesskaber. Fortællerne optræder med deres personlige historier om at føle sig ensom samt svarer på spørgsmål fra publikum. Trods vores unge fortællere løfter en tung opgave, bliver de altid mødt med stor respekt for deres mod og nysgerrighed for deres historier.

Har du lyst til at opleve vores unge fortællere eller være med til at bryde tabuet om ensomhed?

Kontakt Ventilen Fortæller på fortaeller@ventilen.dk for mere info om oplæg.