Ventilens lokalenhed søger praktikant til efteråret 2024

Vil du arbejde i en NGO og gøre en forskel for ensomme unge?

Ventilen søger en praktikant til efteråret 2024. Som praktikant får du ansvar for at åbne et frivilligt lokalt tilbud for unge, der føler sig ensomme. Ventilen er en frivillig social ungdomsorganisation, der arbejder for at forebygge og afhjælpe ensomhed blandt unge. Det gør vi ved at drive tilbud over hele landet for unge, der føler sig ensomme, og ved at skabe viden og debat om problemstillingen. Vi har 22 lokale tilbud til unge, der føler sig ensomme, fordelt i hele landet. Ventilen Danmarks sekretariat fungerer som paraply for lokalforeningerne og har blandt andet til opgave at bistå de frivillige ude i landet.

Som praktikant bliver du tovholder på at planlægge, koordinere og udføre (gen)åbningen af et tilbud, hvor du bl.a. skal etablere en frivilliggruppe fra bunden, skabe lokale samarbejder og sikre, at det nye tilbud ligger indenfor Ventilens kvalitet, metoder og rammer.

Du kommer også til at arbejde med tilbuddets synlighed – fx via presse og sociale medier. Dermed får du erfaring som projektmedarbejder med et selvstændigt, konkret og afgrænset projekt med stor værdi for organisationen og for ensomme unge i den by, hvor tilbuddet åbner.

Du bliver del af sekretariatets lokalenhed, hvor du desuden kommer til at indgå i at afholde nationale fora for frivillige, afholdelse af Ventilen Danmarks årsmøde og lignende – alt sammen opgaver, som vi som enhed har et samlet ansvar for at løfte.

Alt efter dine kompetencer, læringsmål og rammerne for dit praktikforløb kan vi også koble dig op på andre af enhedens opgaver indenfor fx frivilligunderstøttelse, fundraising, kvalitetssikring af vores frivilliguddannelse m.m.

Dine opgaver bliver bl.a.:

• Rekruttering og understøttelse af frivillige
• Kommunikationsopgaver på diverse platforme og lokalt pressearbejde
• Samarbejde med eksterne samarbejdspartnere og lokale interessenter
• Deltagelse i/afholdelse af møder med frivillige
• Deltagelse i og afholdelse af nationale fora for frivillige
• Samarbejde med enhedens øvrige konsulenter om at sikre stabilitet og kvalitet i vores lokale tilbud i hele landet.

Vi forventer, at:

• du har erfaring med frivilligt socialt arbejde, og har en ide om, hvad det kræver at organisere
og lede en frivilliggruppe
• du kan arbejde selvstændigt og er hurtig til at sætte dig ind i nyt stof
• du har gode planlægnings- og formuleringsevner
• du har lyst til at udvikle dine organisatoriske og kommunikative evner
• du er komfortabel med en afvekslende hverdag, hvor du kommer rundt i landet
• du er initiativrig og har mod på at få tildelt ansvar
• du er udadvendt og har mod på at tage kontakt til eksterne aktører, frivillige m.m.

Vi tilbyder:

• En ung og uformel arbejdsplads
• Indblik i en frivillig social ungdomsorganisation
• En praktikplads med mulighed for høj grad af ansvar
• Rig mulighed for kollegial sparring og faglig udvikling

Tiltrædelse og vilkår

Du kan være praktikant i et semester (5-6 måneder) – minimum 25 timer om ugen (allerhelst mere) med start omkring 1. august eller september 2024. Vi er selvfølgelig fleksible i forhold til dit studie. Du får computer og andet nødvendigt udstyr stillet til rådighed.

Vi kan desværre ikke tilbyde løn under praktikforløbet, men tilbyder betalt frokostordning. Vi tager din læring seriøst, og du vil få sparring og vejledning i praktikken fra lederen af Lokalenheden og de øvrige kollegaer.

Arbejdsstedet er Ventilen Danmarks sekretariat i København, men der vil forekomme rejseaktivitet, og du skal være forberedt på aften- eller weekendmøder i et begrænset omfang. Vi er en lille arbejdsplads, hvor vi hjælper hinanden med stort og småt. Derfor vil du også skulle bidrage til at løfte de praktiske opgaver, der knytter sig til livet på sekretariatet.

Du vil indgå i et sekretariat, hvor det sociale prioriteres højt, hvor vi spiser frokost sammen hver dag, og hvor godt humør og kollegial sparring er sat i højsædet.

Ansøgning og ansøgningsfrist

Har du spørgsmål vedrørende praktikopslaget, kan du kontakte leder af lokalenheden Karen på karen@ventilen.dk eller på vores hovednummer 70 208 308. Send din ansøgning samt CV i én samlet fil til job@ventilen.dk – Du skal skrive “praktikant til Lokalenheden” i emnefeltet.

Ansøgningsfristen er den 17. april 2024 kl. 12.00.
Vi glæder os til at høre fra dig!