15 år med Ventilens Nationale Ensomhedsdag

Lørdag d. 1. maj var der 15 års jubilæum for Ventilens Nationale Ensomhedsdag. Den blev markeret både online og fysisk af Ventilens 24 tilbud. Fokus var på den vigtige og fortsatte kamp mod ensomhed.

15 år efter den første Ensomhedsdag, er kampen mod ensomhed stadig en realitet. Og derfor er det stadig vigtigt at skabe fokus på det. Corona-pandemien har været med til at kaste et endnu større lys på problemet. Vi skal derfor stadig være opmærksomme og række ud, når vi enten selv føler os ensomme eller møder andre, der gør. I Ventilens 24 lokale tilbud blev dagen i den grad markeret. Enten online med konkurrencer og quizzer eller fysisk med gåture og sjove aktiviteter.

DJs, ensomhedsvæg og goodiebags 

I Ventilen Kolding gav de den fuld skrue på Akseltorv, som ligger i byens midtpunkt. De frivillige havde forberedt tre forskellige spil og 100 goodiebags. Samtidig var der god musik i baggrunden fra de kvindelige DJs Slicegirls og DJstealyogirl. Som noget helt særligt var der også en ensomhedsvæg, hvor det var muligt at skrive og dele sin egen definition på ensomhed. 

Gå mod ensomhed

I Danmarks tre største byer; København, Aarhus og Odense havde de frivillige planlagt ruter, så man kunne ‘gå mod ensomhed’. I Odense var det omkring Skovsøen, hvor der samtidig var mulighed for at være med i en quiz og få en goodiebag. I Aarhus havde de fine præmier til de gående. Ventilen København havde hængt breve op rundt om søerne.. Brevene var skrevet af unge og fra de unge til deres egen ensomhed. 

Ventilen Sønderborg lagde også op til en gåtur. De frivillige havde placeret sten, plakater og flyers om Ventilen rundt omkring i bybilledet. 

Digital kamp mod ensomhed

Flere tilbud havde også valgt at gå online. I Ventilen Aalborg havde de lavet en spørgerunde på deres Instagram-profil om ensomhed. Desuden havde de indgået nogle samarbejder med lokale virksomheder, så det også var muligt at vinde præmier.

Ventilen Frederiksberg havde hele ugen op til Ensomhedsdagen delt små videoer på deres Instagram-profil om deres mødested. De søde frivillige viste deres lokaler frem, og hvilke aktiviteter, de typisk laver, når de mødes. På den måde gav de et lille indblik i, hvordan det er at komme i Ventilen Frederiksberg.

Vil du støtte Ventilens arbejde mod ungdomsensomhed? 

Fedt, det er nemlig i fællesskab, at vi kommer ensomhed til livs. 

Bliv medlemGiv et enkelt bidragBliv Ventil-ven og støt os fast